Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Επιστημονική καταγραφή του πληθυσμού του λύκου στο Μπούρινο

Στα πλαίσια του οριζόντιου προγράμματος εποπτείας για την καταγραφή του πληθυσμού του λύκου, πραγματοποιήθηκαν εργασίες πεδίου από την επιστημονική ομάδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Καλλιστώ" στην περιοχή του Μπούρινου και των τριγύρω περιοχών.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας (εξωτερικός συνεργάτης της "Καλλιστώ") και η Ραφαέλα Νικολαίδου (εθελόντρια – φοιτήτρια του Βιολογικού τμήματος του ΑΠΘ) φιλοξενήθηκαν στο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας, εργαστήκαν στην περιοχή και συνέλεξαν δεδομένα για τον λύκο τον Σεπτέμβρη του 2023. 


Οι εργασίες πεδίου αφορούσαν κυρίως την συλλογή και καταγραφή βιοδηλωτικών ενδείξεων (ίχνη, περιττώματα κ.α.) που σχετίζονται τόσο με την παρουσία αλλά και την αναπαραγωγή του λύκου στην περιοχή.

Οι δύο ερευνητές περπάτησαν μέρος των ορειβατικών μονοπατιών, κάλυψαν με αμάξι τους δασικούς δρόμους που παρουσίαζαν ενδιαφέρον στην περιοχή μελέτης (από το καταφύγιο του Ο.Σ. μέχρι και την Αιανή). Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας θα είναι μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας καταγραφής των αναπαραγωγικών αγελών λύκου όλης της Ελλάδας και αναμένονται μέσα στο επόμενο έτος.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας στηρίζει και θα στηρίζει τέτοιες προσπάθειες προστασίας κι ανάδειξης της βιοποικιλότητας της περιοχής γιατί συμβάλουν στην διατήρηση  της αξίας και της μοναδικότητάς της.

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael