Της Ελένης Μπότα
Σημαντικά είναι τα βήματα που απομένουν μέχρι την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.
Οριμένες από τις σημαντικές εκκρεμότητες για την παραχώρηση του οδικού άξονα στην ελληνο-γαλλική κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - EGIS PROJECTS είναι η υπουργική απόφαση για την αύξηση των διοδίων, η αδειοδότηση των σηράγγων αλλά και η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τμήματα του άξονα που οι ΑΕΠΟ έχουν εκπνεύσει.
Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνει το αναθεωρημένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, η ολοκλήρωση της συναλλαγής στον νέο παραχωρησιούχο προσδιορίζεται για το α΄ τρίμηνο του 2024, ωστόσο η πλήρης λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου υπό το νέο καθεστώς αναμένεται στο β΄ τρίμηνο.
Όσον αφορά τα διόδια, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν στα 4 λεπτά ανά χιλιόμετρο και με την έναρξη της παραχώρησης, αμέσως μετά θα χρειαστεί και νέα αναπροσαρμογή ώστε το κόμιστρο να φτάσει στα 5 λεπτά ανά χιλιόμετρο όταν σήμερα είναι κάτω από τα 3 λεπτά.
Η σύμβαση προβλέπει και τρίτη αναθεώρηση του διοδίου σε μια περίοδο τριών ετών, στα 6,3 λεπτά.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - EGIS PROJECTS θα αναλάβει για 35 χρόνια τη συντήρηση και λειτουργία του οδικού άξονα μήκους 658 χιλιομέτρων, καθώς και των 3 κάθετων οδικών αξόνων συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, που αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Σκόπια και Βουλγαρία).
Επιπλέον, η σύμβαση προβλέπει πως τα 5 πρώτα χρόνια της παραχώρησης η ΤΕΡΝΑ θα προχωρήσει σε μία σειρά από κατασκευαστικά έργα, συμπεριλαμβανομένης και της βαριάς συντήρησης του δρόμου, των παρεμβάσεων στις σήραγγες και της αναβάθμισης τμημάτων των αξόνων "Χαλάστρα-Εύζωνοι" και "Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας".
Το ύψος του τιμήματος που κατέβαλλε η κοινοπραξία ανέρχεται στα 1,496 δισ. ευρώ, ωστόσο το τελικά τίμημα θα καθοριστεί επακριβώς με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, καθώς σε αυτή (όπως και σε όλες τις συμβάσεις παραχώρησης) προβλέπεται ο επιτοκιακός κίνδυνος, δηλαδή οι επιπτώσεις από την αύξησης του κόστους χρήματος.