Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αλλαγή ώρας: Αντίστροφη μέτρηση για να γυρίσουμε τα ρολόγια μας πίσω


Γιατί δεν «πάγωσε» η κατάργηση του μέτρου

Σε σχεδόν μία εβδομάδα θα έχουμε αλλαγή ώρας, μπαίνοντας στην χειμερινή. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου οι δείκτες των ρολογιών να πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω τα ξημερώματα στο πλαίσιο της χειμερινής ώρας και να κοιμηθούμε… μια ώρα περισσότερο.

Η χειμερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και ρολόγια μας αντί για 04:00 π.μ. θα δείχνουν 03:00 π.μ.. Αντίθετα, η θερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (την ώρα 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή να δείχνουν 04:00).

Γιατί δεν «πάγωσε» η κατάργηση του μέτρου

Το ζήτημα της εναλλαγής μεταξύ χειμερινής και θερινής ώρας και αντίστροφα μας έχει απασχολήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια χωρίς όμως τελικά να υπάρξει κάποια επίσημη απόφαση και δεν έχει αποκτήσει νομική ισχύ. Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αποφάσισε την κατάργηση της αλλαγής ώρας σε θερινή και χειμερινή από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021.

 

 newsbeast.gr

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael