Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Βόρεια Εύβοια: Δραματική η κατάσταση με τις πλημμύρες, διαλύθηκαν δρόμοι, αποκλείστηκαν χωριά

Δραματική είναι η κατάσταση στην Εύβοια από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας - Χωριά έχουν αποκοπεί ενώ οι καταστροφές είναι μεγάλες

Πολύ δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι στη κεντρική και (κυρίως) στη βόρεια Εύβοια, καθώς το κύμα της κακοκαιρίας σφυροκόπησε για πολλές ώρες την περιοχή, «αδειάζοντας» αμέτρητους τόνους νερού από το Μαντούδι μέχρι την Ιστιαία.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν υπερχειλίσει χείμαρροι ενώ χωριά είναι αποκλεισμένα λόγω καταπτώσεων στο οδικό δίκτυο. Μεγάλες είναι οι καταστροφές και στις υποδομές. Κορμοί δέντρων και καλώδια είναι πεσμένα στο έδαφος. Το νερό σε πολλές περιπτώσεις έχει ξεπεράσει και το 60 εκ., καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων. Έπεσε γέφυρα, ενώ μέχρι και βάρκες βγήκαν στη στεριά. 

Ο δρόμος από το Μαντούδι προς Πευκί είναι αδιάβατος, μετά από καταπτώσεις που έχουν σημειωθεί. Το ίδιο από την Κήρινθο προς την Λίμνη. Σε πολλές περιπτώσεις, τα σωστικά συνεργεία που καλούνται για απεγκλωβισμούς αδυνατούν να φτάσουν στα χωριά.

Σοκαριστικό βίντεο που δημοσιεύει το evima.gr αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής καθώς κεντρικός δρόμος έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο τοπίο λάσπης με ορμητικά βρώμικα νερά και φερτά υλικά να κυλάνε κατά μήκος κεντρικών οδών και να συμπαρασέρνουν τα πάντα στο διάβα τους.

Τσακισμένα δέντρα, κομμάτια βράχων, διαλυμένη άσφαλτος και αυτοκίνητα «ατάκτως ερριμμένα», έρμαια του σφοδρότατου κύματος κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε με πρωτοφανή όγκο βροχοπτώσεων στο νησί και είχε ως αποτέλεσμα σημαντικότατο νέο πλήγμα σε ζωτικές υποδομές.

dnews.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael