Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Το αρχοντικό της Πούλκως και η εποχή του» (βίντεο)

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Το αρχοντικό της Πούλκως και η εποχή του» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 στο Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Σιάτιστα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, η Δρ. Αρετή Χονδρογιάννη, προϊσταμένη της ΕΦΑ Κοζάνης και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Αθανάσιος.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Χρώματα της Σιάτιστας», οι στόχοι του, οι παιδαγωγικές μέθοδοι και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν. Η παρουσίαση έγινε από τον κ. Θεοχάρη Τσάμπουρα, Αρχαιολόγος ΕΦΑ Κοζάνης, την κα. Φωτεινή Βαχρατσά, Αρχαιολόγο, και τον κ. Ιωάννη Γάτα, Αρχαιολόγο.

Στόχος της συγκεκριμένης ημερίδας ήταν να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για τα αρχοντικά της Σιάτιστας μέσα από την παρουσίαση γενικών και ειδικών πτυχών της ιστορίας, της ζωγραφικής, της διακόσμησης (ξυλόγλυπτης και λιθανάγλυφης) και φυσικά της αρχιτεκτονικής του αρχοντικού της Πούλκως, σε μια προσπάθεια να ενταχθεί το μοναδικό αυτό μνημείου του 18ου αιώνα στα κοινωνικά, ιστορικά και καλλιτεχνικά του συμφραζόμενα. 

21 εξειδικευμένοι επιστήμονες (καθηγητές πανεπιστημίου, αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες, ιστορικοί, συντηρητές) ήταν καλεσμένοι στην ημερίδα.

Η ημερίδα είχε μια πρώτη επαφή με τα μνημεία της κοσμικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα στη Σιάτιστα αλλά και σε ανθρώπους με εξειδικευμένα ενδιαφέροντα που θέλουν να γνωρίσουν σε βάθος λεπτομέρειες του Αρχοντικού της Πούλκως, της αρχιτεκτονικής, της διακόσμησης και της ιστορίας του.

Δείτε Ζωντανά την ημερίδα στο ΖΟΟΜ (Μέχρι τις 19:00)

Δείτε το βίντεο του Siatista-Info:Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael