Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πρόταση επιτροπής για τη διεκδίκηση αγροτικών αποζημιώσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών

Ανοιχτή πρόσκληση -πρόταση για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για τη διεκδίκηση αγροτικών αποζημιώσεων λόγω των πρωτοφανών κακών καιρικών συνθηκών. 

Η φετινή καλλιεργητική περίοδος ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών. Οι συνεχείς και παρατεταμένες βροχοπτώσεις την άνοιξη αλλά και στις αρχές του καλοκαιριού, είχαν σαν αποτέλεσμα την καθυστερημένη σπορά, όπως για παράδειγμα στα φασόλια σε Καστοριά, Πρέσπες, Σισάνι, αλλά και ζημιές σε όλες τις άλλες καλλιέργειες, όπως μήλα, κεράσια, ροδάκινα, καρύδια, σταφύλια, σιτηρά, κλπ. Από την μεριά οι βροχές ευνόησαν ασθένειες όπως ο περονόσπορος σε παραγωγικά φυτά και δενδροκαλλιέργειες και από την άλλη ο παρατεταμένος καύσωνας συντέλεσε έτσι ώστε τα φυτά να έχουν μεγάλη ανθόπτωση και συνεπώς, η καρπόδεση σε όλες τις καλλιέργειες να είναι μικρή έως ελάχιστη. Φτάσαμε λοιπόν, στην περίοδο της συγκομιδής με την θλιβερή διαπίστωση ότι η παραγωγή αγροτικών προϊόντων στη Δυτική Μακεδονία να είναι ελάχιστη.

Η τεράστια καταστροφή λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων στη Θεσσαλία, σε όλες τις ανθρώπινες υποδομές και η ανθρωπιστική κρίση που δημιούργησε μας στενοχωρεί ιδιαίτερα και ελπίζω ότι η πολιτεία με την συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Δικαιολογημένα λοιπόν οι παραγωγοί μας ανησυχούν και φοβούνται ότι ο ΕΛΓΑ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί και να αποζημιώσει όπως οφείλει τους αγρότες μας, λόγω του μεγάλου εύρους γεωργικών καταστροφών αλλά και ενδεχομένως, λόγω έλλειψης διαθέσιμων κεφαλαίων. Για τους παραπάνω λόγους, προτείνω να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία με συντονισμένες κινήσεις, να αναδείξει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και να επισκεφτεί τα αρμόδια υπουργεία, με την απαίτηση να δοθούν καθ΄ εξαίρεση μεγαλύτερες ενισχύσεις στους αγρότες που επλήγησαν, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν. 

Τσιόγκας Δημήτρης Υποψήφιος σύμβουλος στο δήμο Βοΐου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael