Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μικρές μεταβολές για τις τιμές του πετρελαίου

Με μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου, με το πρόσφατο ράλι να χάνει τη δυναμική του καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές της ζήτησης με την παγκόσμια οικονομία να παραμένει υποτονική τους προσεχείς μήνες μετά τις μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού έχασε 35 cents και έκλεισε στα 89,68 δολ. το βαρέλι, ενώ το Brent κέρδισε μόλις 2 cents στα 93,29 δολ. το βαρέλι.

Οι επιθετικές δηλώσεις των στελεχών της Federal Reserve την προηγούμενη εβδομάδα για την ανάγκη να συνεχιστεί η μάχη κατά του πληθωρισμού προκάλεσαν κλυδωνισμούς στις παγκόσμιες αγορές και πυροδότησαν ανησυχίες ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να παραμείνουν αυξημένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πλήττοντας την οικονομική ανάπτυξη και την πορεία της ζήτησης για πετρέλαιο.

Αυτό φρέναρε το ράλι των τιμών του πετρελαίου που έχουν κερδίζει πάνω από 10% μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας ότι θα συνεχίσουν τις περικοπές στην παραγωγή τους μέχρι το τέλος του χρόνου.  


πηγη capital.gr

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael