Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κακοκαιρία: Βυθισμένες περιοχές, εγκλωβισμένοι κάτοικοι - Στους 15 οι νεκροί (βίντεο)

Συνεχίζεται ο εφιάλτης, από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με την, αθωράκιστη, Θεσσαλία να έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα.

15 νεκροί, αγνοούμενοι, χιλιάδες εκτοπισμένοι και τεράστιες καταστροφές είναι ο θλιβερός απολογισμός, την ώρα που περιοχές στον Θεσσαλικό κάμπο παραμένουν «βυθισμένες».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αγνοούνται δύο άνθρωποι, όμως σύμφωνα με καταγγελίες, τουλάχιστον οκτώ μετανάστες εργάτες γης αγνοούνται στη Θεσσαλία. Υπάρχει φόβος ότι υπάρχουν κι άλλοι αγνοούμενοι, καθώς οι μετανάστες εργάζονταν σε στάνες της περιοχής με αποτέλεσμα να μην είναι ξεκάθαρο τι έχει συμβεί με τους ίδιους, καθώς τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα.

Πνιγμένοι στα λασπόνερα

Η Θεσσαλία πνίγεται στα λασπόνερα που έχουν εξαφανίσει σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις εδώ και 7 ημέρες,  ενώ ανυπολόγιστος αριθμός ζώων πνίγηκε. Ταυτόχρονα, οι υπόλοιποι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Στρατού συνεχίζουν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού ανθρώπων αλλά και την παροχή βοήθειας (τροφή, νερό και φαρμάκων) σε όσους παρέμειναν στα σπίτια τους.

Συνολικά, 4.486 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί από την περασμένη Τρίτη έως χθες το βράδυ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 10.313 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

«Ο πρωτογενής τομέας της Θεσσαλίας έχει καταστραφεί»

Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων και αγελαδοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, κ. Γιώργος Βαϊόπουλος μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί.

Αυτή τη στιγμή όση ώρα περνάει φαίνεται και το μέγεθος της καταστροφής. Φαίνονται τα ζώα τα πνιγμένα που είναι χιλιάδες, οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις είναι σε άθλια κατάσταση δε μπορούν να λειτουργήσουν, δεν έχουμε εξοπλισμό. Ο πρωτογενής τομέας της Θεσσαλίας έχει καταστραφεί. Θα είναι δύσκολη η μέρα σήμερα. Το 25% του ζωικού κεφαλαίου στα πρόβατα έχει καταστραφεί. Δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε, δεν έχουμε λόγο να είμαστε στο χώρο, θα πρέπει να μας δοθούν μεγάλα κίνητρα. Ξεπερνούν τις 15.000 τα νεκρά ζώα», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε ο κ. Βαϊόπουλος: «Το αίτημά μας είναι, όταν αποκατασταθεί το δίκτυο να ανοίξει ένας διάλογος με την Πολιτεία. Αν θέλουμε πρωτογενή τομέα, να τον ξαναφτιάξουμε. Να στηρίξουμε όλες τις επιχειρήσεις, να ξαναδώσουμε ζώα στους ανθρώπους, και για να μείνουν οι άνθρωποι στα χωριά ξανά. Όταν μιλάμε για 500 ζώα μιλάμε για 150.000 ευρώ ζημιά μόνο στο ζωικό κεφάλαιο, χωρίς οι εγκαταστάσεις, τα μηχανήματα και οι ζωοτροφές. Ζητάμε την στήριξη όλων».

 

η συνέχεια στο megatv.com

Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael