Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Φωτιά» η βενζίνη σε όλη την Ελλάδα – Πού άγγιξε τα 2,3 ευρώ η αμόλυβδη!

Βενζίνη με το σταγονόμετρο θα βάζουν και πάλι οι οδηγοί

Σταθερά ανοδικά συνεχίζει η τιμή της βενζίνης σε όλη την Ελλάδα, η οποία εδώ και ημέρες έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ, κατά μέσο όρο.Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων έφθασε τη Δευτέρα (18/9) στα 2,037 ευρώ/λίτρο έναντι 2,033 ευρώ/λίτρο την Κυριακή (17/9). 

Στα ύψη και το πετρέλαιο θέρμανσης με τους πολίτες να ανησυχούν γαι τον χειμώνα. 

Οι τιμές σε αέριο- πετρέλαιο και βενζίνη

Εξίσου ανοδική ήταν η πορεία και για τους υπόλοιπους τύπους καυσίμων (με εξαίρεση το Υγραέριο Κίνησης). Ενδεικτικά:

Αμόλυβδη 100 οκτανίων: 2,211 ευρώ στις 18/9 από 2,208 ευρώ στις 17/9
Diesel Κίνησης: 1,844 ευρώ στις 18/9 από 1,837 ευρώ στις 17/9
Υγραέριο Κίνησης (Autogas): 0,892 ευρώ στις 18/9 από 0,889 ευρώ στις 17/9

Στους επιμέρους νομούς, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης στην Αττική διαμορφώθηκε τη Δευτέρα στα 2,006 ευρώ, ενώ στον νομό Κυκλάδων ξεπέρασε στα 2,26 ευρώ. Στα πρόθυρα των 2,2 ευρώ έφθασε η βενζίνη και στα Δωδεκάνησα.

Οι αυξήσεις των τιμών στην εγχώρια αγορά καυσίμων αποδίδονται εν πολλοίς στην «καυτή» πορεία των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου και των υπο-προϊόντων του. Το Brent, για παράδειγμα, ήδη ξεπερνά το όριο των 95 δολαρίων/βαρέλι, ενώ το WTI υπερβαίνει τα 92 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο κατά 1/3 σε σχέση με τα μέσα Ιουνίου, όταν και ξεκίνησε το ξέφρενο ράλι.

Σοκ εν όψει για το πετρέλαιο θέρμανσης: Τεράστια ανησυχία για τις τιμές εκκίνησης πάνω από το 1,5 ευρώ - Διεθνές «ράλι» στα καύσιμα (video)

Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καθώς εντείνουν την ανησυχία αφενός για τις τιμές της ενέργειας και αφετέρου για την επάρκεια των καυσίμων ενόψει το δύσκολου χειμώνα.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται νέες αυξήσεις στην αμόλυβδη και το πετρέλαιο κίνησης ενώ όπως είναι φυσικό διάχυτη είναι η ανησυχία για την τιμή στην οποία θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου.

Στα ύψη η αμόλυβδη

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά βρίσκεται ήδη πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο, με αύξηση σχεδόν 10% το τελευταίο δίμηνο καθώς την 1η Σεπτεμβρίου ήταν στο 1,99, την 1η Αυγούστου στο 1,95 και την 1η Ιουλίου στο 1,86 ευρώ το λίτρο.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που κάνει περίπου 700 χιλιόμετρα το μήνα, θα πρέπει να δώσει περίπου 10 ευρώ περισσότερα σε σχέση με τον Ιούλιο για την ίδια απόσταση. Στο Ηράκλειο έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ και πιο ψηλά στην περιφέρεια.

 

η συνέχεια ΕΔΩ

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael