Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κακοκαιρία: Έπεσε γέφυρα στα Φάρσαλα - Αποκομμένη η πόλη (βίντεο)

Η πρόσβαση στα Φάρσαλα αδύνατη.

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel που σφυροκοπά τη χώρα.

Τα ορμητικά νερά του Ενιπέα έκοψαν σήμερα στα δύο τη γέφυρα της Αμπελιάς στα Φάρσαλα,καθώς από τη νύχτα βρέχει καταρρακτωδώς σε όλη τη Θεσσαλία.

Η συγκεκριμμένη γέφυρα ενώνει την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα με τον Βόλο.

Στο νομό Τρικάλων βρέχει ακατάπαυστα με αποτέλεσμα ποτάμια και ρέματα να έχουν φουσκώσει.

Στα Φάρσαλα, ο Ενιπέας ξεχείλισε και τα νερά έχουν φτάσει σε ύψος που δύσκολα μπορούν να προσεγγίσουν οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας.

Η πόλη είναι εντελώς αποκλεισμένη σύμφωνα με την ΕΡΤ καθώς η πρόσβαση είναι αδύνατη είτε από Αγίους Αναργύρους, είτε από τη Νίκαια είτε ακόμα κι από τον Βόλο.

350 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων

Συνολικά 1.500 κλήσεις έχει λάβει από χθες, Τρίτη, στις 07.00 το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι περισσότερες απ’ αυτές αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι πυροσβέστες αλλά και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, επιχειρούν στα πλημμυρισμένα πεδία και προσπαθούν να προσεγγίσουν ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, παρόλο που σε κάποιες περιπτώσεις το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί και η πρόσβαση πραγματοποιείται με σωστικές λέμβους αλλά και από πεζοπόρα τμήματα.

Μέχρι στιγμής, σε όλη την επικράτεια έχουν πραγματοποιηθεί 350 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία. Η άντληση υδάτων πραγματοποιείται στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό και μέχρι στιγμής ενέργειες έχουν γίνει σε περισσότερες από 320 περιπτώσεις.

 

in.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael