Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Έξυπνο» φανάρι παραμένει κόκκινο αν δεν φοράς κράνος! (βίντεο)

Για πάντα κολλημένοι στο φανάρι μένουν οι μοτοσικλετιστές που έχουν το κράνος ανά χείρας, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που διατρέχουν.

«Αντίδοτο» στα τροχαία ατυχήματα αναζητάται εδώ και δεκαετίες, χωρίς ωστόσο να έχει καταστεί εφικτό να μη χάνονται ζωές στην άσφαλτο. Πολλοί θεωρούν ότι η λύση είναι η αυστηροποίηση των ποινών για τροχαίες παραβάσεις και η εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων, αλλά υπάρχουν και αυτοί που προτείνουν εναλλακτικές μεθόδους.

Μία από αυτές εφαρμόστηκε στην Αργεντινή στο πλαίσιο μιας διαδραστικής διαφημιστικής καμπάνιας που διεξήχθη από τη Honda σε συνδεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία Almacen, με στόχο να τονιστεί η σημασία της χρήσης κράνους κατά την οδήγηση δίκυκλου.

Η διαφημιστική καμπάνια, υπό την ονομασία “Honda Awareness Traffic Light”, εγκαινιάστηκε πριν από λίγα χρόνια, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε αν πρόκειται να αποτελέσει πιλότο για ευρεία εφαρμογή του εν λόγω ιδιαίτερα αποτελεσματικού συστήματος.

Τα στοιχεία πάντως είναι αποκαρδιωτικά, μιας και το 44% των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα στην Αργεντινή είναι νεαροί άνθρωποι σε μοτοσικλέτες, με το 40% των θυμάτων να μη φορούν κράνος. 


 carandmotor.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael