Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πτολεμαΐδα: Πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης σκάκι στα Σχολεία

Πιλοτικό πρόγραμμα για το σκάκι σε Δημοτικά Σχολεία της Π.Ε Κοζάνης, πρόκειται να υλοποιήσει από τη Νέα Σχολική χρονιά η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Εργαστήριο «Τα μαθηματικά της φύσης και της Ζωής», και, τους εμπλεκόμενους στο θέμα φορείς.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Στάθη Θεοφυλακτίδη το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε πέντε Δημοτικά Σχολεία, στην τρίτη και πέμπτη Τάξη, και θα συμμετέχουν, στην πιλοτική φάση συνολικά 100 μαθητές, ενώ, θα προηγηθεί πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης για τη συμμετοχή τους σε σεμινάρια, σχετικά με τους τρόπους διδασκαλίας του πνευματικού αυτού παιχνιδιού στα εργαστήρια δεξιοτήτων.

Προς την κατεύθυνση της υλοποίησης, θα επανατυπωθούν Σχολικά βιβλία σε στυλ παραμυθιού, σε δύο τεύχη, όπως και το βιβλίο του δασκάλου, ενώ, η Ένωση θα υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή προσφέροντας υλικά και σκακιέρες. Απώτερος στόχος η βελτίωση της απόδοσης των μαθητών στα Μαθηματικά, ενώ, κι εφόσον η πιλοτική εφαρμογή κριθεί επιτυχής, το πρόγραμμα θα επεκταθεί, την επόμενη χρονιά, και σε άλλα Σχολεία.


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael