Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Με λαμπρότητα γιόρτασε τον Άγιο Νικάνορα η Σιάτιστα! (φωτο-βίντεο)

Την Κυριακή 6 Αυγούστου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος που βρίσκεται στη είσοδο της πόλης.

Στον Εσπερινό και την αρτοκλασία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος πλαισιωμένος από τον Σεβ. Μητροπολίτης ο Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος,τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτη π. Νικόλαο και τους ιερείς π. Νέστορα, π. Θωμά, π. Τιμόθεος και π. Προκόπιο.

Στον θείο λόγο που κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος, αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Νικάνορα ο οποίος πέρασε και από τη Σιάτιστα, αλλά και ο καλεσμένος Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος.

Ακολούθησε η περιφορά της Αγίας εικόνος του Αγίου Νικάνορος μέσα από το κοιμητήριο και γύρω από τον Ιερό Ναό.

Στην πλατεία Γεράνειας συνεχίστηκε το πανηγύρι με τοπική ορχήστρα.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 7 Αυγούστου, εψάλη ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ι. Ν. Αγίου Νικάνορα από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης, Αρχιμανδρίτη π. Νικόλαο και τους ιερείς της ενορίας Αγίου Νικολάου π. Νέστορα και π. Προκόποιο.

Για τον Άγιο Νικάνορα μίλησε στο κήρυγμα ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης, Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος.

Δείτε το βίντεο του Siatista-info:

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael