Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Έσκαψαν το εσωτερικό εκκλησίας για να βρουν... χαμένο θησαυρό!

Πιάστηκαν επ' αυτοφώρω 

Η Μονή των Αγίων Θεοδώρων οικοδομήθηκε το 1778, ενώ με απόφαση του Υπ. Πολιτισμού έχει χαρακτηριστεί ιστορικό και διατηρητέο μνημείο

Για ακόμα μια φορά η Μονή των Αγίων Θεοδώρων στο δάσος της Ραψάνης Λάρισας βρέθηκε στο στόχαστρο λαθρανασκαφής από άγνωστους δράστες. Μια Μονή που βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο δραστών, οι οποίοι επιμένουν να αναζητούν τον χαμένο θησαυρό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» οι δράστες έσκαψαν στο εσωτερικό της εκκλησίας, ξηλώνοντας τα πλακάκια, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό αν βρήκαν κάτι. Η δράση έγινε αντιληπτή από υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, καθώς αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνταν στον ναό εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών.

Σύμφωνα λοιπόν με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, άγνωστοι δράστες προχώρησαν σε λαθρανασκαφή στη μονή των Αγ. Θεοδώρων Ραψάνης και για τον λόγο αυτόν ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών.

Αστυνομικοί μετέβησαν στη Μονή όπου τους ανέμενε υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας διευκρινίζοντας ότι στον ναό έως τις 12 Ιουλίου πραγματοποιούνταν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών ,ενώ δεν υπήρχαν εικόνες ή άλλα κειμήλια που θα μπορούσαν να κλαπούν.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν λαθρανασκαφή μικρού βάθους εσωτερικά του νάρθηκα στο Βορειοδυτικό τμήμα του πλακόστρωτου δαπέδου, ενώ είχε προηγηθεί αφαίρεση ορισμένων πλακιδίων.

Η Μονή των Αγίων Θεοδώρων οικοδομήθηκε το 1778, ενώ με απόφαση του Υπ. Πολιτισμού έχει χαρακτηριστεί ιστορικό και διατηρητέο μνημείο.


protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael