Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Δημόσιο: Έρχεται αξιολόγηση & από τους πολίτες – Θα βαθμολογούν μέσω πλατφόρμας

 “Πλούσιοι” Δημόσιοι υπάλληλοι και φτωχοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Το περσινό σχέδιο Βορίδη για αξιολόγηση του Δημοσίου και από τους ίδιους τους πολίτες επιχειρεί να εφαρμόσει η διάδοχός του στο Υπουργείο Εσωτερικών, Ν. Κεραμέως, καθώς, στόχος και της νέας ηγεσίας του ΥΠΕΣ, είναι να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να βαθμολογούν υπηρεσίες, αλλά και υπαλλήλους, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής. Μάλιστα η αξιολόγηση θα μπορεί να γίνεται σε όλους τους φορείς του κράτους.

Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει πριν από ένα χρόνο, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξη Τύπου, το υπουργείο σκοπεύει να διαμορφώσει ένα ψηφιακό εργαλείο με το οποίο κάθε πολίτης που έρχεται σε επαφή με μια δημόσια υπηρεσία, θα έχει δυνατότητα να την αξιολογεί με βάση την εμπειρία εξυπηρέτησής του. Ένας ψηφιακός τρόπος αξιολόγησης των δημόσιων υπηρεσιών από τους ίδιους τους πολίτες, σε ένα πνεύμα κοινωνικής λογοδοσίας του δημοσίου.

«Πρόκειται για ένα έργο που θα μας βοηθήσει να έχουμε μια πρόσληψη της εικόνας των πολιτών από την παροχή των υπηρεσιών του δημοσίου. Θα αποτελέσει βασικό εργαλείο προκειμένου να δούμε ο,τιδήποτε περαιτέρω», είχε δηλώσει ο κ. Βορίδης.

Να σημειωθεί ότι, η εν λόγω πρωτοβουλία περιλαμβανόταν ήδη στο «σχέδιο δράσης» του υπουργείου Εσωτερικών για το 2022, κάτι που σημαίνει ότι το υπουργείο επιθυμούσε να εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο, εντός του προηγούμενου έτους. Απ΄ό,τι φαίνεται θα πραγματοποιηθεί τελικά από την κ. Κεραμέως.

 

aftodioikisi.gr


Top Post Ad

---------------

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael