Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μέρα-μέρα η επέλαση της φωτιάς στον Έβρο που καίει για 12η μέρα! Βίντεο από δορυφόρο

Για 12η ημέρα καίει σήμερα η μεγάλη φωτιά στον Εβρο με την έκταση των καμένων να ξεπερνά τα 826.000 στρέμματα. Το meteo σε ένα βίντεο δείχνει την εξέλιξη της καμένης έκτασης από τις δορυφορικές απεικονίσεις.

Γράφει το meteo:

«Εντυπωσιακές και ιδιαίτερα ανησυχητικές οι δορυφορικές απεικονίσεις από την εξέλιξη των καμένων εκτάσεων όπως καταγράφηκαν από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 19.08.2023 και συνεχίζει να καίει μέχρι και σήμερα, έχοντας ενεργές εστίες περιμετρικά των καμένων εκτάσεων.

Στο παρακάτω βίντεο (animation) παρουσιάζεται η εξέλιξη των καμένων εκτάσεων από την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά μέχρι και χθες 29.08.2023. Συνεχίζοντας να καίει για 12η μέρα, η καμένη έκταση στην τελευταία ανανέωση από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus, ανήλθε στα 812.600 στρέμματα (έως την 29.08.2023, 12:03 τοπική ώρα). Από τη συνολική καμένη έκταση των 812.600 στρεμμάτων, τα περίπου 650.000 στρέμματα κάηκαν το τριήμερο 21-23 Αυγούστου.

Η οπτικοποίηση της εξέλιξης της καμένης έκτασης στη μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο, πραγματοποιήθηκε από τη μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών».

To βίντεο του Μeteo με την εξέλιξη της φωτιάς στον Εβρο

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ανάλυση της υπηρεσία χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών (ΕΠαΔαΠ), η οποία υλοποιείται από το εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, τα καμένα στον Εβρο μέχρι τις 28/8, με βάση τις πιο πρόσφατες εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2 ανέρχονται σε 826.000 στρέμματα.

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στον Εβρο

Εντωμεταξύ νέα μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στον Εβρο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα. Πρόκειται για μια αναζωπύρωση κοντά στην Κοτρωνιά για την οποία ζητήθηκε εκκένωση. Μήνυμα από το 112 για εκκένωση εστάλη και σε Σιδηρώ και Γιαννούλη.

 

iefimerida.gr


 

 

Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael