Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Καστοριά: 400 κάτοικοι εναντίον της κατασκευής αιολικού πάρκου

 

Να σταματήσει η κατασκευή του αιολικού πάρκου «Δούκας», ζητούν περίπου 400 κάτοικοι των κοινοτήτων Λεχόβου, Βασιλειάδας, Βέργας και Κλεισούρας, οι οποίοι κατέθεσαν αίτημα ασφαλιστικών μέτρων. Αρχικά η συζήτηση του αιτήματος είχε προγραμματιστεί για τις 9 Αυγούστου, μετατέθηκε όμως για τις 24 Αυγούστου, καθώς η κατασκευαστική εταιρεία, ζήτησε αναβολή της εκδίκασης. Μάλιστα στις 24 Αυγούστου, το αίτημα θα συνεκδικαστεί με προηγούμενη προσφυγή από περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Η ομάδα κατοίκων επισημαίνει σε ανακοίνωση ότι, το δικαστήριο δεν εξέδωσε απόφαση για παύση των εργασιών μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης. Οι κάτοικοι είχαν συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Κοζατσάνη και τον Περιφερειαρχη Δυτικης Μακεδονιας κ. Κασαπίδη, οι οποίοι “εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στην υπόθεση και την από κοινού συνέργεια”.

Καστοριά: 400 κάτοικοι εναντίον της κατασκευής αιολικού πάρκου

Στην ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι κάνουν λόγο για “Αρμαγεδώνα” της καταστροφής των βουνών”, καθώς περισσότερες από 60 -100 Ανεμογεννήτριες προβλέπονται στο σχέδιο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στα γύρω βουνά, και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι “από Βίτσι μέχρι Σινιάτσικο, και επ΄ απειλή απέναντι στον Γράμμο και “ο Νομός Καστοριάς «κλείνει» άμεσα από Βορειοανατολικά και προοπτικά από Νοτιοδυτικά.

Οι συνέπειες στο κλίμα των μικροπεριοχών και του Λεκανοπέδιου της Καστοριάς θα είναι σημαντικές με έκφραση στις αποθήκες νερών, στην ένταση των υδρολογικών φαινομένων, πλημμύρες, ξηρασίες και εν γένει απομείωση του πράσινου των δασών και ορεινών λιβαδιών (σύμφωνα με εκτιμήσεις πολύ πρόσφατων διεθνών ερευνών και μελετών)”.


 

 

Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael