Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού (φωτο-ηχητικό)

Τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού γιόρτασε πανηγυρικά στις 5 και 6 Αυγούστου 2023 η Ενορία του Αγίου Νικολάου στο φερώνυμο εξωκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, 5 χλμ έξω από τη Σιάτιστα.


Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Αυγούστου 2023, τελέσθηκε ο Mέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας από τους Ιερείς της ενορίας του Αγίου Νικολάου, π. Νικόλαο, π. Νέστορα και π. Προκόποιο.

Πιστοί βρέθηκαν στον Ιερό Ναό λίγα χλμ έξω από τη Σιάτιστα για να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Μεταμορφώσεως και να παρακολουθήσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο  Πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτης, Νικόλαος Γιαννουσάς.

Το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως, σύμφωνα με την επιγραφή που υπάρχει στην πρόσοψη, χτίστηκε το 1962 με χρήματα του Σιατιστινού Αλεξίου Λιάκου, στο λόφο που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την πόλη, στη θέση Βίγλα.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, 6ης Αυγούστου, τελέστηκε ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον προϊστάμενο της Ενορίας Αγίου Νικολάου, π. Νέστορας στο εξωκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Νέστορας ευλόγησε τους καρπούς της αμπέλου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη της ημέρας, και μοιράστηκαν σταφύλια μαζί με το αντίδωρο σε όλους τους πιστούς που παρευρέθησαν.

Το "θαύμα της Αγίας Νεφέλης..." αγκάλιασε το εξωκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Σιάτιστα λίγο πριν τελειώσει ο Πανηγυρικός Όρθρος και μετά εξαφανίστηκε! 

Σημερινές φωτογραφίες!Siatista-Info

Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael