Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Θετική η Σκήτη για φωτοβολταϊκό πάρκο 80 MW

Πρόεδρος: Δεν μειώνεται δραματικά ο βοσκότοπος

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων εμβαδού συνολικού εμβαδού 1.515 στρεμμάτων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου 80 MW της ιταλικής Eni.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Σκήτης δεν μειώνεται δραματικά ο βοσκότοπος, ενώ η εταιρεία προτίθεται να δώσει ένα μεγάλο ποσό  και ανταποδοτικά στους κατοίκους. Στην αρχή ήταν 4.000 στρέμματα η αρχική έκταση όπως είπε και στην περιοχή υπάρχουν μόνο δυο στάβλοι ο δικός του και ένας ακόμα. “Ο χώρος των στάβλων είναι ιδιόκτητος”.

Δημοτικοί σύμβουλοι εκφράστηκαν αντίθετα διότι δεν συμμετείχαν στην απόφαση όλοι οι κάτοικοι, ενώ τίποτα δεν εξασφαλίζει τα ανταποδοτικά. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Λευτέρης Ιωαννίδης με το Χάρι Κουζιάκη να παρεμβαίνει. Για κατασκευή μικρού φωτοβολταϊκού  εις όφελος των κατοίκων μίλησε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας  προσθέτοντας ότι πάνω από 300 εργαζόμενοι δουλεύουν ως secyrity στα φωτοβολταϊκά.«Όποιος λέει ότι μισθώσαμε 10.000 στρέμματα είναι ψεύταρος» τόνισε ο ίδιος απευθυνόμενος στον Χάρι Κουζιάκη. «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι» ανταπάντησε ο Χάρις Κουζιάκης .

Μελετητής της εταιρείας ανέφερε ότι τα 96.000 ευρώ το χρόνο που θα παίρνουν οι οικιακοί καταναλωτές  προβλέπονται από την νομοθεσία και αυτό διασφαλίζει το χωριό.. Η εταιρεία διατίθεται να προσφέρει  και εφάπαξ ποσό 150.000 ευρώ για έργα στην τοπική κοινότητα. “Με τον πρόεδρο της κοινότητας και τον κ. Αλεξανδρίδη περάσαμε τα χίλα μύρια  κύματα”.

 

Ιωάννα Παπαδημητρίου - prlogos.gr


Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael