Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πύρινος εφιάλτης: Φωτιές σε Αίγιο, Κάρυστο, Βοιωτία, Ρόδο - Εκκενώνονται χωριά! (βίντεο)


Μεγάλες φωτιές έχουν ξεσπάσει σε Κάρυστο, Βοιωτία , Αίγιο ενώ για 5η μέρα καίει η φωτιά στη Ρόδο, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές στο νησί.

Δασικές πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στο Διακοπτό, στην Κάρυστο, στην Βοιωτία ενώ μαίνεται για 6η μέρα η φωτιά στην Ρόδο.

Στην Υλίκη επιχειρούν ένα ελικόπτερο, τρία μικρά αεροσκάφη και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Στην Εύβοια, στον Πλατανιστό Καρύστου έχει τρία μέτωπα. Στο ένα με τη μεγαλύτερη δυσκολία επιχειρούν δύο αεροσκάφη ενώ έχει εκδοθεί για πολλές περιοχές 112 για άμμεση εκκένωση.


Φωτιά στο Διακοπτό

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στην Αιγιάλεια, αναμένεται δύο καναντέρ να ξεκινήσουν στο σημείο της φωτιάς  τις ρίψεις.

  • Έκλεισε η παλαιά Εθνική Οδό Πατρών, λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο Δερβενάκι Αχαΐας στο Αίγιο.
  • Διακόπτονται προσωρινά τα δρομολόγια της αμαξοστοιχίας στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό με εντολή της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στο Δερβενάκι Αιγιαλείας. Το δρομολόγιο 1337 θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

 


Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, έχει γίνει αίτημα συμμετοχής και με εναέρια μέσα και στο σημείο της φωτιάς σπεύδουν αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Το ακριβές σημείο φωτιάς , σύμφωνα με το Συντονιστικό της Περιφέρειας είναι η Αγία Ειρήνη προς Ζαχλωρίτικα Αιγιαλείας.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που ήδη επιχειρούν στο σημείο να δίνουν μάχη για να την περιορίσουν.

Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στην γέφυρα Τσαγρή, ενώ σπίτια και περιουσίες κινδυνεύουν!


Φωτιά στην Κάρυστο

Σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια η φωτιά 

Ιδιαίτερα δύσκολες αποτυπώνει τις συνθήκες που κυριαρχούν στην Κάρυστο ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Κελαϊδίτης που βρίσκεται κοντά στο Πλατανιστό της Καρύστου.

«Μπορεί η φωτιά να απέχει 2 χιλιόμετρα από το χωριό ωστόσο έχει ισχυρό αέρα, χαμηλή βλάστηση, πολύ καπνό και αποπνικτική ατμόσφαιρα», περιγράφει την κατάσταση μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ωστόσο πολύ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση από την άλλη πλευρά καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ πιο κοντά σε οικισμούς.

Τέλος ο κ. Σπανός αναφερόμενος και στη φωτιά που είναι στην Υλίκη της Βοιωτίας υπογράμμισε πώς "είναι μία επικίνδυνη φωτιά που δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε. Δίνουμε μία πραγματική μάχη με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές μαζί με μηχανήματα και υδροφόρες για να μπορέσουμε να την οριοθετήσουμε» όπως είπε ενώ πρέπει να σημειωθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις η Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας έχει κλείσει προληπτικά για λίγα λεπτά ενώ η ανησυχία των οδηγών που περνούν από εκεί είναι μεγάλη καθώς είναι αναγκασμένοι να περνούν μέσα από πυκνούς μαύρους καπνούς και κοντά σε εστίες.

Εκκενώνονται τέσσερις περιοχές λόγω της φωτιάς στην Κάρυστο

Συγκκριμένα εκκενώνονται οι οικισμοί Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 07 23 180247

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα στον Πλατανιστό και ένα μέτωπο φωτιάς στο Λινάρι Καρύστου.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

«Είναι τρία τα μέτωπα στον Πλατανιστό, στο σημείο σπεύδουν και υδροφόρες του δήμου Καρύστου», δήλωσε στο evima.gr ο δήμαρχος Καρύστου που βρίσκεται στο σημείο της πυρκαγιάς.


Φωτιά στη Ρόδο

Πριν από λίγο σήμανε νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου, καθώς - σύμφωνα με τη Ροδιακή- εκτός από τις αναζωπυρώσεις, που υπάρχουν ζητήθηκε και η συνδρομή εκτάκτως για μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή των Μασσάρων, το οποίο πλησιάζει επικίνδυνα το πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στο χωριό.

Και στα τρία μεγάλα μέτωπα της φωτιάς υπάρχουν μεγάλες αναζωπυρώσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται δύσκολα λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και του δύσβατου του εδάφους.

Από νωρίς το πρωί σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις σε τρία ενεργά μέτωπα και συγκεκριμένα στο Κιοτάρι και νοτιοδυτικά προς Γεννάδι όπου χωματουργικά μηχανήματα επιχειρούν για να μην περάσει η φωτιά το ρέμα, Απόλλωνα προς Προφήτη Ηλία όπου υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί βορειότερα προς το πυκνό δάσος και στην περιοχή Λαέρμων-Γαδουρά όπου οι φλόγες βρίσκονται κοντά στο χωριό Ασκληπειο και στα Λάερμα αλλά μάχη δίνεται και στην περιοχή των Απολλώνων.


Φωτιά στην Υλίκη Βοιωτίας

Η φωτιά στην Υλίκη Βοιωτίας μαίνεται από το μεσημέρι με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της.

Ισχυρές δυνάμεις από εδάφους και αέρος μαζί με μηχανήματα έργου επιχειρούν στη φωτιά στην Υλίκη στη Βοιωτία, η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι και πήρε μεγάλες διαστάσεις απειλώντας την Ιερά Μονή Μαζαράκη.

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας στη Βοιωτία, Μάριος Κακοσαίος, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Έχουμε κάνει προετοιμασία για την εκκένωση του μοναστηριού αλλά προς το παρόν δεν χρειάζεται, καθώς η φωτιά είναι πολύ μακριά από το συγκεκριμένο σημείο. Υπάρχουν επίγεια και εναέρια μέσα που πιστεύουμε ότι δεν θα την αφήσουν να επεκταθεί προς τα εκεί».

Ήδη στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν 16 οχήματα, 45 πυροσβέστες δύο ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο η φωτιά πλησιάζει την εθνική οδό με την ατμόσφαιρα στην περιοχή να είναι αποπνικτική. Πιο συγκεκριμένα οι φλόγες καίνε έκταση στο 100ο χιλιόμετρο της Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα ανόδου, στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.


Νέα φωτιά ξέσπασε στο Μετόχι Επιδαύρου

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στο Μετόχι Επιδαύρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κάποιον οικισμό μέχρι στιγμής.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, επτά οχήματα ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. 

 

πηγη  dnews.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael