Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το πρόστιμο που πληρώνουν όσοι πίνουν νερό ενώ οδηγούν


Με το κύμα καύσωνα να βρίσκεται προ των πυλών, η κατανάλωση νερού θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να διατηρηθεί ο οργανισμός μας σε καλή κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς οι οποίοι ωστόσο μπορεί να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είναι σκόπιμο να αποφεύγονται διάφορα ποτά την ώρα της οδήγησης. Εννοείται πως τα αλκοολούχα ποτά απαγορεύονται δια ροπάλου. Όμως τι γίνεται με την κατανάλωση νερού;

Η απάντηση είναι ότι ακόμη και η κατανάλωση νερού, το οποίο υψώνει ασπίδα προστασίας απέναντι στην αφυδάτωση, μπορεί να γίνει αιτία να λάβουμε ένα υψηλό πρόστιμο σε περίπτωση τροχονομικού ελέγχου.

Όπως αναφέρει το carandmotor.gr, υπάρχει πιθανότητα να επιβληθεί πρόστιμο 100 ευρώ για κατανάλωση νερού κατά την οδήγηση, αλλά μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Αυτό διότι το άρθρο 13 του Κ.Ο.Κ. αναφέρει ότι ο οδηγός ενός αυτοκινήτου είναι υποχρεωμένος να φροντίζει ώστε να έχει πλήρη ελευθερία αναφορικά με τις κινήσεις των άκρων του για να μπορεί να εκτελεί ελεύθερα του όποιους χειρισμούς είναι αναγκαίοι ώστε να κινείται με ασφάλεια σε δημόσιο δρόμο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο για χρήση νερού από τον οδηγό στη χώρα μας, αλλά εάν ένας αξιωματικός της τροχαίας εκτιμήσει ότι η χειρονομία του ανοίγματος ενός μπουκαλιού νερού ή η απουσία ενός χεριού από το τιμόνι μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή, τότε θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο.

Σε αυτή την περίπτωση, το πρόστιμο εάν 100 ευρώ και αφαίρεση της άδειας ικανότητας του οδηγού για 30 ημέρες.

 

πηγη in.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael