Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Πλήρωσαν με τη ζωή τους την αυταπάρνηση τους: Η άνιση μάχη με τις φλόγες των δύο ηρωικών Ελλήνων πιλότων

Πάνω απ' τις δυνάμεις τους

Κάθε χρόνο, καλοκαίρι το καλοκαίρι, οι πυρκαγιές κατακαίουν σε όλη την Ελλάδα, ξανά και ξανά, χιλιάδες στρέμματα δασικής γης. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες πυροσβέστες ρισκάρουν τις ζωές τους, για να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα και να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Πολλές φορές τα μέσα με τα οποία επιχειρείται αυτή η προσπάθεια είναι ελλιπή και οι συνθήκες αντίξοες, με τραγικά αποτελέσματα.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν η μεγάλη φωτιά στο Νότιο Πήλιο τον Ιούλιο του 2000, με επίκεντρο το χωριό Λαύκος. Επί οχτώ ημέρες οι φλόγες αφάνιζαν το δάσος του Πηλίου και απειλούσαν οικισμούς. Τελικά κάηκαν κάποια σπίτια περιφερειακά του χωριού Ξινόβρυση, το δυστύχημα όμως ήταν ο άδικος χαμός δύο αεροπυροσβεστών, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος από… υπερβάλλοντα ζήλο.

Πλήρωσαν με τη ζωή τους την αυταπάρνηση τους: Η άνιση μάχη με τις φλόγες των δύο ηρωικών Ελλήνων πιλότων

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνέδραμαν με Καναντέρ ο 40χρονος επισμηναγός Γιάννης Μυλωνάς και ο 25χρονος ανθυποσμηναγός Γιάννης Καρασάββας. Ο πρώτος πιλότος ήταν πολύπειρος με 5.000 ώρες πτήσεις, εκ των οποίων οι 1.485 ήταν με τα πυροσβεστικά Καναντέρ, ενώ ο δεύτερος χειριστής είχε 345 ώρες πτήσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας, στις 15 Ιουλίου του....

 

η συνέχεια στο menshouse.gr

 

 

 

 

Top Post Ad

---------------

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael