Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Aπολογιστικό της παράστασης «Οιδίποδος Γένος: Η κατάρα των Λαβδακιδών»

Μια ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της Κοζάνης το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουλίου, στην αυλή της Αρχαιολογικής Συλλογής Κοζάνης. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι επισκέφτηκαν και την έκθεση της Συλλογής, στο ισόγειο του κτηρίου, με σημαντικά και εν πολλοίς μοναδικά ευρήματα από όλη την Π.Ε. Κοζάνης. 

Η παράσταση με τίτλο «Οιδίποδος Γένος: Η κατάρα των Λαβδακιδών», είναι μια performance πάνω στον Μύθο του Οιδίποδα και αποτελείται από συρραφή αποσπασμάτων έργων του Αισχύλου, του Σοφοκλή και Ευριπίδη. Το συγκεκριμένο project ξεκίνησε για πρώτη φορά το ταξίδι του από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το 2019, εθελοντικά, στα πλαίσια της συνάντησης Νέων Καλλιτεχνών Βορειοανατολικής Ευρώπης, έχοντας ως στόχο την δημιουργία ενός πυρήνα νέων καλλιτεχνών με διαφορετικές καταβολές για να προσεγγίσουν τον κόσμο του Αρχαίου Δράματος, των Μύθων αλλά και της Ιστορίας μέσα από την σύγχρονη παραστατική απόδοση. Ο πυρήνας αυτός, ο οποίος παραμένει ως σήμερα έχοντας και νέες προσθήκες καλλιτεχνών, πιστεύει στην παιδευτική αξία και σημασία του θεάτρου. Αναζητά τον προβληματισμό και την συζήτηση με το κοινό αλλά και μεταξύ των συντελεστών, ως προς την απόδοση και τις σύγχρονες αναγνώσεις του Αρχαίου Δράματος, καθώς δεν υπάρχει μια ομογενοποιημένη κοινή πρόσληψη από το κοινό. 

Το Θεατρικό Σχήμα ΑΩ, αποτελείται από τους ηθοποιούς Σωτήρη Παππά, Κατερίνα Στεφάνου, Μάριαμ Γκαρανάτση και Παναγιώτη Γεωργούλα, ο οποίος επιμελείται και την σκηνοθεσία. Η σύλληψη του κειμένου έγινε από τον ίδιο και η ελεύθερη απόδοση του από την Ιωάννα Λιούτσια. 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ευχαριστεί θερμά τον σκηνοθέτη Παναγιώτη Γεωργούλα και την ομάδα του, που επέλεξαν να παρουσιάσουν εθελοντικά την παράσταση σε ένα από τα μουσεία αρμοδιότητάς της. Τους εύχεται να έχουν μακρά και επιτυχημένη πορεία στον χώρο! 

 

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης


 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael