Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Έτσι ο παπάς αυτός με την υπομονή του και την απλότητά του, τούς κέρδισε όλους!

~ Χειροτονήθηκε ένας ιερέας σε ένα χωριό της Αιτωλοακαρνανίας. Το χωριό φημιζόταν για τους κατοίκους του, που ήταν πάρα πολύ σκληροί. Μόλις χειροτονήθηκε ο πρόεδρος του χωριού του είπε:

– Πάτερ μου, είστε ο όγδοος παπάς που αλλάζει το χωριό μέσα σε 2 χρόνια! Εύχομαι να αντέξετε κανένα μήνα (!) γιατί οι προηγούμενοι, με την δυσκολία του λαού εδώ, άλλοι από το άγχος τους “βγάλανε” στομάχια και άλλοι καρδιές και δεν αντέξανε.

Κυρίως ο λαός εδώ δεν εκκλησιάζεται καθόλου. Ούτε μικροί, ούτε μεγάλοι. Κανένας!

– Δεν με φοβίζουν αυτά τα πράγματα, του είπε ο παπάς…

Απέναντι ακριβώς από την Εκκλησία υπήρχαν 2 καφενεία. Και καθόντουσαν εκεί μικροί και μεγάλοι και γελούσανε αν κανένας κατά λάθος πήγαινε στην Εκκλησία να εκκλησιαστεί.

Την άλλη μέρα το πρωΐ, Κυριακή ήταν, χτύπησε ο παπάς την καμπάνα, διάβασε το μεσονυκτικό, διάβασε τον εξάψαλμο μόνος του, γιατί δεν είχε έρθει ακόμα ο ψάλτης. Έκανε προσκομιδή και μετά ήρθε ο ψάλτης πολύ – πολύ αργά, μετά από μιάμιση ώρα!..

Ήταν και μία γιαγούλα, που διακονούσε και ήταν η νεωκόρος.

Η Θεία Λειτούργια είχαν συνηθίσει να τελειώνει 10 παρά 10. Σε αυτήν την πρώτη Θεία Λειτουργία, ο νέος παπάς την τελείωσε 10 και μισή.

Από έξω στα καφενεία, όλοι αναρωτιόντουσαν:

– Τί κάνουν τόση ώρα εκεί μέσα 3 άτομα;…

Μπήκανε λογισμοί. Βγήκε πρώτη η γιαγιά – νεωκόρος και πήγε στα καφενεία να διαδώσει τα νέα. Τους είπε:

– Ξέρετε, γιατί ο παπάς μας άργησε σήμερα; Έκανε μισό ώρα κήρυγμα! Σαν να απευθυνόταν σε πολυπληθέστατο ακροατήριο! Και έλεγε και έλεγε… και τα έλεγε με μια χαρά!

Την άλλη Κυριακή στη Θεία Λειτουργία, βρίσκονταν στην Εκκλησία ο παπάς η γιαγιά – νεωκόρος και ο ψάλτης (που άργησε πάλι) και κανείς άλλος!

Πήγε 10 και μισή και ακόμα να τελειώσει η Θεία Λειτουργία… Από το καφενείο μπήκαν πιο έντονοι λογισμοί: “για να αργεί ο παπάς τόσο… ας πάμε και εμείς από περιέργεια να δούμε τι είδους ομιλίες κάνει”.

Οπότε την επόμενη Κυριακή πήγαν 10 άτομα στη Θεία Λειτουργία! Μόλις είδε ο παπάς, ότι υπήρχαν 10 άτομα στο εκκλησίασμα, ζήλωσε με την καλή έννοια και έκανε μεγαλύτερη ομιλία και με περισσότερη χαρά!

Οι 10 γοητεύτηκαν πολύ από την ομιλία του παπά και με ενθουσιασμό ανάφεραν τα καθέκαστα και στους υπόλοιπους.

Έτσι ο παπάς αυτός με την υπομονή του και την απλότητά του, τους κέρδισε όλους. Και μέσα σε 1 χρονο εκκλησιαζόντουσαν όλοι στο χωριό!

 

Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα

askitikon.eu


Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael