Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εκδήλωση Λήξεως μαθημάτων κατηχητικών Σχολείων Ενορίας Αγίου Νικολάου Σιάτιστας (φωτο)

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε η Λήξη Κατηχητικών σχολείων της ενορίας μας, μέσα στο Ναό του Αγίου Νικολάου λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Η γιορτή ξεκίνησε με το πρώτο τμήμα τα παιδιά του Παιδικού και Νηπιαγωγείου με κατηχήτριες την Τατιάνα Τζάλια και Σοφία Ζαχαράκη και βοηθό τη μαθήτρια Βασιλική Πάντου. Τα παιδιά παρουσίασαν ποιήματα – προσευχές και χριστιανικά τραγούδια.


Ακολούθησε το δεύτερο τμήμα με παιδιά της Β΄ και Γ΄ Δημοτικού με κατηχήτριες την Ματίνα Ζιώγου και Δήμητρα Λογδανίδου με βοηθό τη μαθήτρια Ελένη Λεζγίδου. Τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα – ευχαριστίες στον Θεό και τραγούδησαν χριστιανικά τραγούδια.

Τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού με κατηχήτριες την Περιστέρα Σβώλη και Ώττα Ευφημία με βοηθό την Φωτεινή Γκουτζιαμάνη. Παρουσίασαν βιωματικές προσεγγίσεις που διδάχθηκαν στην Κατηχητική χρονιά 2022 – 2023: Προσευχή, κερί, κομποσχοίνι, Επίσκοπος, Ιερέας, λείψανα, αντίδωρο… και τραγούδησαν δυο τραγούδια εκ των οποίων το ένα στη νοηματική.

Συνέχισαν τα παιδιά του Γυμνασίου – Λυκείου με κατηχητές τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Νικόλαο Γιαννουσα και την Ευφημία Ώττα που τραγούδησαν για την Πατρίδα και το Χριστό.

Τη γιορτή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος κ .κ.  Αθανάσιος που επαίνεσε την ενορία και τις κατηχήτριες που μόχθησαν την κατηχητική χρονιά που μας πέρασε και τόνισε πως το μέλλον των παιδιών βρίσκεται στην Εκκλησία.

Το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο πρόσφερε βιβλία σε όλα τα κατηχητόπουλα τα οποία έδωσε ο Σεβασμιώτατος. Ένα βιβλίο – ενθύμιο για την προσφορά δόθηκε και σε όλες τις κατηχήτριες.

Δόθηκαν κεράσματα σε παιδιά και γονείς προσφορά του Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Μπάτση εις μνήμην του μακαριστού πατρός Βασιλείου αλλά και των κατηχητικών χρονών που πέρασε στην Ενορία μας.

Η Ενορία ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμπαρίστανται στο έργο της και εύχεται ο Άγιος Τριαδικός Θεός να ενδυναμώνει όλους.
Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael