Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Απάτη σε βάρος γυναίκας - Πείστηκε να επενδύσει σε ηλεκτρονική πλατφόρμα 40.000 ευρώ


Μία υπόθεση απάτης, που αφορά μία γυναίκα η οποία πείστηκε να επενδύσεις το ποσό των 40.000 ευρώ σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας. Μάλιστα, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης με υπολογιστή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σε βάρος τριών ατόμων (δυο άνδρες – μια γυναίκα), τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις 8 Ιουνίου 2022 άγνωστη επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θύμα και προσποιούμενη εκπρόσωπο εταιρείας, κάτοικο του εξωτερικού,  την έπεισε να καταβάλλει χρηματικά ποσά ως επένδυση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Στη συνέχεια η παθούσα από τις 9 Ιουνίου 2022 έως και την 1η Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου κατέβαλε τμηματικά το χρηματικό ποσό των 40.547 ευρώ, σε λογαριασμούς των κατηγορούμενων, που ανήκουν σε εταιρείες ιδιοκτησίας της κατηγορούμενης γυναίκας και του ενός κατηγορούμενου άνδρα, με έδρες χώρες του εξωτερικού.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι πίστωσαν δυο φορές στον λογαριασμό του θύματος το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή η παράνομη δραστηριότητα τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορούμενων  θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος  Ναυπακτίας, προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

 

ertnews.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael