Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αναζητούνται οι καραβίδες της λίμνης Πολυφύτου -Προβληματισμένοι οι επαγγελματίες αλιείς

Στα 290, 06 μέτρα βρίσκεται η στάθμη της λίμνης Πολυφύτου. Το ανώτατο όριο λειτουργίας του υδροηλεκτρικού είναι τα 291 μέτρα. Μια ακόμα καλή υδραυλική χρονιά με τα υδροηλεκτρικά να συνεισφέρουν κατά μέσο όρο με 15% στο ενεργειακό μείγμα την τελευταία βδομάδα .

Για το οικοσύστημα της λίμνης είναι ευεργετική η ανανέωση των υδάτων που ανεβάζει την οικολογική ποιότητα και προσφέρει νέα ενδιαίτημα. Για τους επαγγελματίες αλιείς όμως δημιουργεί πιο δύσκολες προϋποθέσεις για αλιεία. Ειδικά αυτή την εποχή που για μια ακόμα φορά παρατηρείται πρόβλημα με τον πληθυσμό των καραβίδων , το πιο προσοδοφόρο έσοδο για τους ίδιους και στρέφονται στα ψάρια .Σίγουρα το καλοκαίρι δεν είναι η καλύτερη περίοδος για επαγγελματική αλιεία.
Η λίμνη ωστόσο δεν έχει πλέον καραβίδες με χαρακτήρα εμπορικό, αλλά μικρές σε μέγεθος με χαμηλή αντοχή στις αλλαγές του περιβάλλοντος. Τόσα χρόνια από την υπεραλίευση και την ανορθολογική αλίευση εξαντλήθηκε απόθεμα με εμπορικά χαρακτηριστικά. Η ανάγκη προστασίας του πληθυσμού τους έχει συζητηθεί συχνά τα τελευταία χρόνια , όπως και η εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των αποφάσεων απαγόρευσης.

Τα αποτελέσματα των γενετικών αναλύσεων του eDNA στα δείγματα νερού από το Εργαστήριο Ιχθυολογίας του του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ είναι άκρως ενθαρρυντικά. Δεν εντοπίστηκε επίσης καμιά ασθένεια .

Ιωάννα Παπαδημητρίου
prlogos.gr


Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael