Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Διαμαρτυρία Σιατιστινού ορειβάτη σε κορυφές των Άλπεων... κατά των ανεμογεννητριων σε Μπούρινο-Άσκιο-Βέρμιο! (εικόνες)

Ο ορειβάτης, Δημήτρης Αντωνιάδης με καταγωγή από τη Σιάτιστα βρέθηκε στις Ιταλοελβετικές Αλπεις, το διήμερο 16-17 Ιουλίου 2023 προκειμένου να διαμαρτυρηθεί μαζί με άλλους ορειβάτες για τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριων σε Μπούρινο-Άσκιο-Βέρμιο!

Αποκλειστικά στο Siatista-Info:

Από το Mont Blanc...στη Monte Rosa!!
Στις 16-17 Ιουλίου πραγματοποιήσαμε ανάβαση σε 4 κορυφές πάνω απο τα 4.000μ στον ορεινό όγκο Monte Rosa των ιταλο-ελβετικών Άλπεων. Στον τόπο αυτό λοιπόν, τόπο γέννησης του Αλπινισμού ,αποφασίσαμε με τους σχοινοσυντρόφους μου να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας για την ακατάλληλη και δίχως προηγούμενο ανεξέλεγκτη εγκατάσταση των ΑΠΕ σε περιοχές φυσικού κάλους (ακόμα και σε περιοχές Νatura), υψώνοντας ένα πανό στις κορυφές Zumsteinspitze και Balmenhorn,για τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο όρος Μπούρινος και άλλων ανεμογεννητριών  στα όρη Βέρμιο και Άσκιο, έργα τα οποία θα επιφέρουν τεράστια οικολογική και αισθητική καταστροφή στους φυσικούς αυτούς παραδείσους. "ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ". Πάντως εδώ στις Άλπεις ούτε είδα, ούτε έχουν και πρόθεση να βάλουν(!). Γιατί άραγε;...

Οι κορυφές στις οποίες ανεβήκαμε:
Vincent pyramid 4.215m
Zumsteinspitze 4.563m
Ludwigshole 4.341m
Balmenhorn 4.167

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κυριάκο Ρωσσίδη και στον Μπάμπη Μαρινίδη για το guiding, καθώς και στους σχοινοσυντρόφους Αποστόλη Παπαδόπουλο και Γιάννη Μικεδή.


Siatista-Info

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael