Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τουρισμός: Απλησίαστα τα νησιά για τους Έλληνες

Χιλιάδες οικογένειες αναβάλλουν τις διακοπές τους

Τουρισμός: Απαγορευτικά θεωρούνται από τους περισσότερους Έλληνες τα νησιά για τις πολυπόθητες διακοπές τους καθώς οι τιμές ξεπερνούν κατά πολύ το μηνιαίο εισόδημά τους.

Οι τιμές βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη, γεγονός που αποκλείει κάθε σκέψη ακόμη και για λίγες ημέρες διακοπών σε νησιά από μια μέση ελληνική οικογένεια, ακόμη κι αν συνυπολογιστεί το επίδομα καλοκαιριού που θα πάρουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις των οικογενειών που επανεξετάζοντας συνολικά τα σχέδια των διακοπών τους αναγκάζονται να τις καταργήσουν εντελώς.

Τουρισμός: Πόσο θα πληρώσει μία οικογένεια για διακοπές 

  • Χανιά: 499 ευρώ
  • Χίος: 596 ευρώ
  • Σάμος: 837 ευρώ

Τουρισμός: Αύξηση και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε σχέση με πέρυσι 

Νάξος:      Από        48 ευρώ    έφτασε        51.50 – 72.50 ευρώ

Πάρος:     Από        46,50 ευρώ  έφτασε    50 – 71 ευρώ

Ίος:           Από        50 ευρώ      έφτασε      84.70 ευρώ

Μύκονος: Από       48.50ευρώ    έφτασε   52 -84.70 ευρώ

Σύρος:      Από       42.50 ευρώ   έφτασε    45.50 – 67.70 ευρώ

Είναι σαφές ότι για μια οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά επιβάλλεται η μετακίνηση με δικό της όχημα, είτε πρόκειται για τα κάποιο παραθαλάσσιο μέρος είτε για κάποιο νησί, ανεβάζοντας στα ύψη το κόστος στα ακτοπλοϊκά.

Αν υπολογίσει κανείς τα έξοδα που απαιτείται να καλύψει μια οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά για να μεταβεί σε έναν τουριστικό προορισμό για μία εβδομάδα το κόστος αγγίζει ή και ξεπερνά τα 1.500 ευρώ, χωρίς να υπολογιστούν οι δαπάνες για φαγητό, καφέ, ξαπλώστρες και οι «εσωτερικές» μετακινήσεις με το αυτοκίνητο.

Αν προσμετρηθούν και αυτά τα έξοδα, το κόστος μπορεί να διπλασιαστεί.

Ποντάρουν στον κοινωνικό τουρισμό

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι χωρίς τα προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού, δύσκολα θα μπορέσουν χιλιάδες συμπολίτες μας να ονειρευτούν και πολύ περισσότερο να πραγματοποιήσουν διακοπές έστω και ολιγοήμερες.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που φέτος οι αιτήσεις για τα vouchers» του κοινωνικού τουρισμού, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αναγκάζοντας τη ΔΥΠΑ να δώσει και νέα παράταση για όσους δικαιούχους δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση έως τις 5 Ιουνίου.

 

πηγη


 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael