Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Καναδάς: Κατακάηκαν 60 εκ. στρέμματα γης! (βίντεο)

Συνολικά 60 εκατομμύρια στρέμματα καταστράφηκαν από τον περασμένο Ιανουάριο στον Καναδά, λόγω των δεκάδων πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει από την αρχή του έτους, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για τις χειρότερες φωτιές της τελευταίας δεκαετίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, η επιφάνεια που κατακάηκε είναι 18 φορές μεγαλύτερη από τον μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών, με τις αρμόδιες Αρχές να απευθύνει έκκληση για προσοχή, λόγω επιδείνωσης της ποιότητας του αέρα.

«Οι Καναδοί είναι αντιμέτωποι με χωρίς προηγούμενο συνέπειες των δασικών πυρκαγιών και το πιο ανησυχητικό είναι πως η κορύφωση της περιόδου δεν θα έρθει πιθανόν παρά σε εβδομάδες ακόμη .

Η κατάσταση έχει αληθινή επίπτωση στη σωματική και ψυχική μας υγεία», επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας, Ζαν-Ιβ Ντικλό.

Μάλιστα, μέχρι αυτή τη στιγμή, συνολικά 423 πυρκαγιές παραμένουν ενεργές στον Καναδά, με τις μισές περίπου να μην έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

«Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους φέτος εξαιτίας των πυρκαγιών.

Ανεξαρτήτως του πού ζείτε στον Καναδά, ο καπνός μπορεί να σας προκαλέσει δυσφορία», σημείωσε η διευθύντρια της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της χώρας, Τερίσα Ταμ.

Ωστόσο, η κα. Ταμ έκανε λόγο για εκτεταμένο κίνδυνο διασποράς ρυπαντικών στοιχείων και μικροσωματιδίων καπνού, που αποτελούν και τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει από σήμερα (20/6) το ανατολικό τμήμα του Καναδά και, ιδίως, το Κεμπέκ.


 mynews.gr

Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael