Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ινδία όπως… Τέμπη: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τα αίτια της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας

Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδονται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας στην Ινδία με τη φονική σύγκρουση τρένων που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 288 άνθρωποι.

Με τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τυχόν επιζώντες να έχουν ολοκληρωθεί, η δημόσια συζήτηση επικεντρώνεται, πλέον, στα αίτια της τραγωδίας.

Τι ακριβώς συνέβη;

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ολοκληρωτική εικόνα προς το παρόν δεν υπάρχει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, όπως αυτές αποτυπώνονται σε προκαταρκτική έκθεση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Times of India», όλα οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος.

«Κανένας υπεύθυνος δεν θα τη γλιτώσει», διαβεβαιώνουν, πάντως, οι αρχές της Ινδίας.

Το Coromandel Express, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Καλκούτα – Μαντράς, έλαβε άδεια να εισέλθει στην κεντρική σιδηροδρομική γραμμή, αλλά λόγω ανθρώπινου λάθους μπήκε σε άλλη στην οποία ήδη βρισκόταν εμπορική αμαξοστοιχία, εξηγεί η αστυνομία.

Το περιστατικό θυμίζει, δηλαδή, σε πολύ μεγάλο βαθμό τη δική μας σιδηροδρομική τραγωδία με 57 νεκρούς το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Το επιβατικό τρένο προσέκρουσε με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων την ώρα πάνω στην εμπορική αμαξοστοιχία.

Τρία βαγόνια έπεσαν στη διπλανή σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν το πίσω μέρος ενός τρένου εξπρές που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μπανγκαλόρ- Καλκούτα.

Αυτή η σύγκρουση προκάλεσε τις περισσότερες ζημιές, προσθέτουν οι Times.

Η τραγωδία σημειώθηκε κοντά στο Μπαλασόρ, περίπου 200 χιλιόμετρα από το Μπουμπανεσβάρ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Οντίσα, στην ανατολική Ινδία.

Τουλάχιστον 288 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 900 τραυματίστηκαν. Αλλά ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί και να φτάσει τους 380 νεκρούς, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της πυροσβεστικής του κρατιδίου Οντίσα, τον Σουντχάνσου Σαράντζι.

 

πηγη mynews.gr

 

 

 

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael