Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η προπόνηση των 20′ που δυναμώνει τους μύες και καίει λίπος

Λιγότερος χρόνος και άσκηση υψηλότερης έντασης αρκούν για να δούμε οφέλη υγείας υποστηρίζουν οι ερευνητές. Δείτε πόσα λεπτά έντονης προπόνησης είναι αρκετά

Τελευταία δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν την υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση ή αλλιώς ΗΙΙΤ (High Intensity Interval Training) για την  καύση του λίπους και την αύξηση της μυϊκής μάζας. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να γυμναστούμε αποτελεσματικά στο σπίτι ή σε υπαίθριους χώρους και σε μικρό χρονικό διάστημα. Μπορεί όμως και η μικρής διάρκειας άσκηση μόλις λίγων λεπτών αλλά έντονη να προσφέρει όλα τα οφέλη για την υγεία μας;

Πρόσφατα, ερευνητές ξεκίνησαν να ερευνούν το κατά πόσο οι μικρότερες παραλλαγές ενός προγράμματος HIIT, που περιλαμβάνει τουλάχιστον τέσσερα λεπτά άσκησης υψηλής έντασης ανά προπόνηση (χωρίς να υπολογίσουν την προθέρμανση και την αποθεραπεία), δείχνουν κάποια βελτίωση στην υγεία. Η ερευνητική αυτή κριτική δημοσιεύτηκε στο Journal of Physiology και συγκεντρώνει ερευνητικό υλικό δεκαετίας με θέμα αυτή τη μικρής διάρκειας προπόνησης HIIT.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, συνιστώνται για τη σωματική δραστηριότητα 150-300 λεπτά γυμναστική ήπιας έντασης την εβδομάδα ή 75-100 λεπτά έντονης γυμναστικής την εβδομάδα, αλλά αυτός ο χρόνος μπορεί να μην είναι εφικτός για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, καθώς οι υποχρεώσεις είναι πολλές και η καθημερινότητα έντονη. Το φαινόμενο αυτό επιβεβαιώνεται και από τα αυξανόμενα ποσοστά σωματικής αδράνειας στους ενηλίκες σε χώρες με υψηλό εισόδημα.

Τα ευρήματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι και η χαμηλότερης έντασης προπόνησης HIIT (συνολικής διάρκειας λιγότερο από 20 λεπτά συμπεριλαμβανομένης της προθέρμανσης και της αποθεραπείας) προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία παρά την μικρότερη διάρκεια του.

 

ygeiamou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael