Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Eορδαία: Ξεκίνησε η διαδικασία των αιτήσεων για τους πληγέντες από τα πλημμυρικά φαινόμενα

Ξεκίνησε, την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων πολιτών απ’ όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Εορδαίας, των οποίων έχει πληγεί η κύρια κατοικία τους, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν εντός του Ιουνίου 2023.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, προβλέπεται εφάπαξ χορήγηση επιδόματος, εξακοσίων ευρώ (600,00€) για την αντιμετώπιση των πρώτων βιοτικών αναγκών σε πολίτες των οποίων η κύρια κατοικία έχει πληγεί από την πλημμύρα, δεν είναι δυνατή η διαμονή τους σε αυτήν και έχουν περιέλθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το επίδομα αυτό αποσκοπεί στην κάλυψη των πρώτων στοιχειωδών αναγκών όπως η προσωρινή διαμονή, η διατροφή και ο ρουχισμός.

Επιπλέον του παραπάνω επιδόματος, προβλέπεται η εφάπαξ χορήγηση εξακοσίων ευρώ, σε πληγέντες Πολύτεκνους και Άτομα με Αναπηρίες. Επίσης προβλέπεται η χορήγηση εφάπαξ επιδόματος, μέχρι έξι χιλιάδες ευρώ, για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών των κύριων κατοικιών που επλήγησαν ή και την αντικατάσταση οικοσκευής. Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, στο Γραφείο 14 του Δημαρχείου Εορδαίας (1ος όροφος), καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00. (Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2463350126-2463350136).

 

 ertnews.gr

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael