Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το ΕΠΑ.Λ. Σιάτιστας στην Ισπανία στα πλαίσια του Erasmus + (φωτο)

Στις 27/03/2023 επέστρεψε η ομάδα του ΕΠΑ.Λ. Σιάτιστας από την Ισπανία, μετά από παραμονή 15 ημερών (12/03/2023 – 27/03/2023) στη Βαρκελώνη όπου και συμμετείχε σε εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης  «μαθησιακής  κινητικότητας εκπαιδευομένων και προσωπικού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης» Erasmus + KA1.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι: «Mechatronics Technology and Transportation Sustainability».

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού στην Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Την παιδαγωγική ομάδα αποτέλεσαν οι  16 μαθητές/τριες  του τομέα Μηχανολογίας, ειδικότητας Τεχνικός Οχημάτων και Τεχνικός Εγκαταστάσεων και Κατασκευών της Β΄ και Γ΄ τάξης καθώς και η υπεύθυνη για την υλοποίηση και  εκτέλεση του σχεδίου και συνοδός εκπαιδευτικός, κα. Μπεΐνη Θεοδώρα ΠΕ 82 Μηχανολόγος και η συνοδός εκπαιδευτικός κα. Ζδούπα Αναστασία ΠΕ82 Μηχανολόγος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι μαθητές/τριες   παρακολούθησαν μαθήματα και απέκτησαν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σχετικά με τη μηχατρονική τεχνολογία και τα ηλεκτρικά συστήματα αυτοκινήτων  από το κέντρο κατάρτισης MONLAU CORPORATE και έλαβαν τη σχετική πιστοποίηση.

Επίσης το πρόγραμμα περιελάμβανε τεχνική επίσκεψη σε γνωστό συνεργείο αυτοκινήτων, το SPAUTO  της Βαρκελώνης, το οποίο αποτελείται από πολλά επιμέρους τμήματα, όπου και υπήρξε ενημέρωση σχετικά με διάφορους τομείς.

Ακόμη πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές επισκέψεις και  περιηγήσεις σε διάφορα μέρη της Βαρκελώνης, στο προάστιο Sitges και στην πόλη Girona  της Ισπανίας.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, γέμισε με καινοτόμες γνώσεις, εμπειρίες, ικανότητες, δεξιότητες και καινοτόμες εφαρμογές πάνω στην ειδικότητά τους, τόσο τους μαθητές/τριες  όσο και τις εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος.   Η επίσκεψη και η διαμονή σε μία πολυπολιτισμική χώρα της Ευρώπης ήταν  μια εμπειρία μοναδική και ανεπανάληπτη.

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael