Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Στα ύψη η τιμή των αμνοεριφίων – Κίνδυνος να μην πωληθούν το Πάσχα λόγω «καλαθιού» (βίντεο)

«Φωτιά» σε κτηνοτρόφους αλλά και κρεοπώλες άναψε η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να βάλει στο «καλάθι του Πάσχα» στα σουπερμάρκετ το αρνί και το κατσίκι.

Το κοινό μέτωπο κτηνοτρόφων και εμπόρων, που βλέπουν ότι τα μεγάλα σουπερμάρκετ μπαίνουν εμπόδιο στο λιγοστό, όπως λένε, κέρδος τους, τηρεί σκληρή στάση, απειλώντας ακόμα και με μποϋκοτάζ.

«Θα βγει αύριο η απόφαση αυτή, τα μέλη θα αποφασίσουν αν θα βάλουμε κι αρνί, ακόμα, το Πάσχα στα μαγαζιά μας ή όχι», λέει ο Στέφανος Τικέλης, αντιπρόεδρος Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής.

Πού θα κινηθούν οι τιμές

Χωρίς να είναι σαφές πού θα φτάσει τη Μεγάλη Εβδομάδα η τιμή του οβελία, η εκκίνηση πάντως στα σουπερμάρκετ καταγράφεται στα 9,85 έως 9,99 ευρώ το κιλό για το αρνί και 9,90 έως 10,90 ευρώ το κιλό για το κατσίκι.

Παραδοσιακά πιο φθηνά, τα κρεοπωλεία της Βαρβακείου αναμένεται να συγκρατήσουν την τιμή του οβελία, εκκινώντας από 9,99 ευρώ το κιλό σε αρνί και κατσίκι. Οι κρεοπώλες της κεντρικής αγοράς θα κρατήσουν στάση αναμονής, φοβούνται όμως ότι προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας οι τιμές θα φτάσουν τα περσινά επίπεδα.

Όπως εξηγούν, κρεοπώλες και κτηνοτρόφοι:

«Το κόστος παραγωγής ανά κιλό αμνοεριφίου σήμερα ξεπερνάει τα 9 ευρώ το κιλό. Ο κρεοπώλης – αγοραστής, θα επιβαρυνθεί επιπλέον με 1€/ kg για το κόστος σφαγής. Στην τιμή αυτή θα προστεθούν ο ΦΠΑ και τα καύσιμα της μεταφοράς προς το κρεοπωλείο, καταλήγοντας να προμηθεύεται το κρέας με 11€/ kg».

Μάλιστα, η άνοδος των διεθνών των τιμών του πετρελαίου, εντείνει τους φόβους για έξαρση της ακρίβειας.

Αύριο, κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ ήδη ζητούν εντατικούς ελέγχους για να αποτραπούν τυχόν παράνομες ελληνοποιήσεις  αμνοεριφίων.

 

 megatv.com

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael