Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Ενημέρωση για τα οφέλη της άσκησης και τις επιπτώσεις διαφόρων ουσιών

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθήτριες και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου» ευχαριστούν θερμά τον κύριο Κουλούρη Στάθη, Ειδικό Καρδιολόγο, Επιμελητή Α΄ στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου», για την επίσκεψή του στο χώρο του σχολείου μας και την ενημερωτική ομιλία του σχετικά με ένα πολύ επίκαιρο θέμα: «Τα Οφέλη της Άσκησης στη Σωματική και Ψυχική Υγεία, Επιπτώσεις διαφόρων ουσιών, Ενεργειακών Ποτών, Πρωτεϊνούχων και Αναβολικών» .

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για θέματα που τους αφορούν ώστε κάνοντας πράξη κάποιες από τις προτάσεις που άκουσαν να μπορέσουν να έχουν μια ποιοτική ζωή.

Μερικά από αυτά είναι

· να συμπεριλάβουν στην καθημερινότητά τους την άσκηση με σκοπό την ανάπτυξη ενός υγειούς καρδιαγγειακού και μυοσκελετικού συστήματος

· να είναι πολύ προσεκτικοί στις επιλογές τους σχετικά με την κατανάλωση Συμπληρωμάτων Ειδικής Διατροφής

· να μπορούν να ξεχωρίζουν τη διαφορά μεταξύ των Ενεργειακών και των Ισοτονικών Ποτών ώστε να προσέχουν πότε ή αν θα πρέπει να τα καταναλώνουν

· τέλος γνώρισαν την αρνητική σημασία του ντόπινγκ στον αθλητισμό όπως επίσης και την ανάγκη της βασικής αρχής του «ευ αγωνίζεσθαι». 

Η άμεση ανταπόκρισή του στην πρόσκληση του σχολείου ήταν αξιέπαινη. Η ομιλία έγινε σε ένα πολύ όμορφο κλίμα και ευαισθητοποίησε τα παιδιά, τα οποία απηύθυναν στο γιατρό πληθώρα ερωτήσεων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας και προσδοκούμε σε μια ακόμη μελλοντική επίσκεψή του όπου θα μας μιλήσει και για άλλα τόσο σημαντικά θέματα και θα ξανασυζητήσουμε μαζί του. «Το απολαύσαμε», όπως δήλωσαν τα ίδια τα παιδιά!

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael