Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Γρεβενά: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του νοσοκομείου

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Γρεβενών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Απρίλη, στις 12:00, στην Πλατεία Αιμιλιανού, με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Δυτικής Μακεδονίας, να προκηρύσσει στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00, για τη συμμετοχή στην συγκέντρωση.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Γρεβενών, σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι η πλειοψηφία των τμημάτων λειτουργεί με επισφαλή προγράμματα, ενώ μεγάλος αριθμός τμημάτων έχει σημαντική υποστελέχωση, με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται όλος ο μήνας και όπου αυτό συμβαίνει να γίνεται με υπέρβαση ακόμα και του πιο λελογισμένου χρόνου εφημεριακής απασχόλησης.

Ενδεικτικά, αναφέρουν πως αναισθησιολογικό, παθολογικό, μικροβιολογικό και ακτινολογικό τμήμα, καθώς και η αιμοδοσία λειτουργούν με δύο ιατρούς, ενώ η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει με την αποχώρηση του ενός από τους δύο αναισθησιολόγους, μέσα στις πρώτες μέρες του Απριλίου και τα υπόλοιπα τμήματα λειτουργούν οριακά με επικουρικό προσωπικό. Όλο αυτό το σκηνικό είναι εξαιρετικά αβέβαιο και απόλυτα επισφαλές ως προς τη λειτουργία και τις συνθήκες περίθαλψης των ασθενών, τονίζεται στην ανακοίνωση, και πρόκειται για αποτέλεσμα τεράστιας υπέρβασης το ότι μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τραγικό. Οι λύσεις – μπαλώματα, υπογραμμίζουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Γρεβενών, με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία για κάλυψη εφημεριακών αναγκών χαρακτηρίζονται αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η διαιώνιση του προβλήματος.

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael