Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Συγκέντρωση Διαμαρτυρία Φωτογράφων Υπ. Εσωτερικών στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Σήμερα, Δευτέρα 3 Απριλίου, το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας, η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων ΚεντροΔυτικής Μακεδονίας, το Σωµατείο Φωτογράφων Νομού Καβάλας και το Σωµατείο Επαγγελµατιών Φωτογράφων Ν. Ξάνθης “Κύκλωψ”, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Οµοσπονδίας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) της Θεσσαλονίκης.

Με την μαζική τους συμμετοχή οι επαγγελματίες φωτογράφοι από όλη την Ελλάδα καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σχετικά µε την λήψη της φωτογραφίας για τα νέα τύπου δελτία αστυνομικής ταυτότητας, μέσω της τροποποίησης της Κ.Υ.Α. υπ. αριθµό 8200/0-297647/2018, η οποία αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για την λήψη των φωτογραφιών ταυτοτήτων μέσα στα Αστυνομικά Τµήµατα από αστυνομικούς ή στην ανάθεση σε εταιρεία ή συγκεκριμένους επαγγελματίες, εντός του Αστυνομικού Τµήµατος, δημιουργώντας μονοπωλιακές καταστάσεις και θέτοντας σε κίνδυνο τις χιλιάδες φωτογραφικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και την εργασία των πάνω από 8.000 αυτοαπασχολούμενων και εργαζόμενων στον φωτογραφικό κλάδο.

Πέρα του ότι θα υπάρχει οικονομική απώλεια για το κράτος από τις μειωμένες εισροές από ΦΠΑ και Άµεση Φορολογία από τις φωτογραφικές επιχειρήσεις, η συγκεκριμένη κίνηση θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες φωτογραφικές επιχειρήσεις, στερώντας από τους πολίτες εκατοντάδες από τα 3000 σημεία φωτογράφισης σε όλη την χώρα, τα οποία εξασφαλίζουν στον πολίτη εύκολη πρόσβαση, γρήγορη εξυπηρέτηση και δυνατότητα επιλογής ανάλογα µε την τιμή των υπηρεσιών. 

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί µε ειδικά σεμινάρια της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Φωτογράφων στην χρήση του myphoto, μέσω του οποίου εξασφαλίζεται η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, εξασφαλίζουν την ποιότητα της δημιουργίας φωτογραφίας ταυτότητας, το οποίο σημαίνει µη ύπαρξη καθυστερήσεων στην έκδοση ταυτότητας για τους πολίτες και αποφυγή επιπλέον φόρτου εργασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους (λήψη, συντήρηση μηχανημάτων, επεξεργασία και μεταφόρτωση στο myphoto). Επιπλέον σε δύσκολες περιπτώσεις πολιτών µε ειδικές ανάγκες όπως ΑΜΕΑ και υπερήλικες οι φωτογράφοι εξυπηρετούν στο σημείο που βρίσκεται ο πολίτης, όπως σπίτια και κέντρα υγείας.

Απαιτούμε την αφαίρεση της φράσης «δύναται να λαμβάνεται απευθείας από τις αρχές έκδοσης» η οποία έχει προστεθεί στην τροποποίηση της της Κ.Υ.Α. υπ. αριθµό 8200/0-297647/2018 και η οποία προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των φωτογράφων και των επιχειρήσεων τους. 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael