Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Δεντροφύτευση από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας (φωτο-βίντεο)

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Στο πλαίσιο συμμετοχής στο εκπαιδευτικό δίκτυο δράσης «Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο»,  μαθητές και μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας «δίνουν ανάσα» στον αύλειο χώρο του ιερού ναού Προφήτη Ηλία στη Σιάτιστα, με τη φύτευση καρποφόρων δέντρων. Ροδιά, κερασιά, καστανιά, πράσινη μηλιά, ροδακινιά, συκιά, κορομηλιά.

Σκάψαμε, σκαλίσαμε, λερώσαμε τα χέρια μας, πατήσαμε το χώμα, ποτίσαμε, περιφράξαμε, ήρθαμε σε επαφή με τη φύση! Με την ελπίδα… μετά από λίγα χρόνια να έχουμε δέντρα με καρπούς που θα μας δροσίζουν και οι σχολικοί μας περίπατοι να έχουν τη… δική τους γεύση!


Ο καθένας και η καθεμιά από εμάς, με τη βοήθεια των γονέων μας, μπορούμε να «ξεδιψάμε» τα δέντρα μας κι απογευματινές ώρες.  

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνουν τα ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Ποροΐων, Κιλκίς και Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου καθώς και η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης  Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του σχολείου στο εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας αγίου Δημητρίου Σιάτιστας, στο δασαρχείο Τσοτυλίου και στο δασολογικό γραφείο του δήμου Βοΐου.

Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, για την κάλυψη των εξόδων - αγορά των καρποφόρων δέντρων.


 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael