Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το θρίλερ με την Credit Suisse, οι… φθινοπωρινές εκλογές, οι «αμάν τι πάθαμε» και o «έτοιμος πρωθυπουργός»

 -Χαίρετε, η κατάσταση με την Credit Suisse, η οποία φυσικά δεν είναι κάτι νέο -δεν έγινε χθες- αποδεικνύει ότι στην πολιτική, όπως και στις μπίζνες (αλλά και γενικώς στη ζωή, για να μην ξεχνιόμαστε) μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη, να σου ‘ρθει ο ουρανός στο κεφάλι

Το θέμα της χρεοκοπίας της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας, που μαζί με την UBS αποτελούν σύμβολα της τραπεζικής πίστης διεθνώς, δεν είναι καθόλου απλό. Γιατί όπως γνωρίζουμε από το 2008 με την περίπτωση της Lehman Brothers, το domino effect στις αγορές δεν μπορεί να αποκλειστεί όπως και οι κρατικές παρεμβάσεις υποστήριξης για τη διάσωση, κάτι που τελικά συνέβη στην περίπτωσή της. Η εικόνα όμως δεν είναι καλή και δύσκολα θα αποφύγουμε την αναταραχή και στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

Το μόνο καλό είναι με την υπόθεση της Credit Suisse είναι ότι δεν έσκασε από τη μια ημέρα στην άλλη, ήταν γνωστό περίπου εδώ και έναν χρόνο, επομένως θεωρητικά οι μεγάλοι πιστωτικοί οργανισμοί και οι επιχειρήσεις έχουν λάβει τα μέτρα τους, έχουν φροντίσει να αντισταθμίσουν (hedging) τους κινδύνους. Το κακό είναι ότι όταν αρχίσει ο… διεθνής πανικός, δεν μαζεύεται εύκολα.

Και φίδια για εκλογές... τον Δεκαπενταύγουστο

-Σε άλλα νέα, χθες… διαπέρασε μια φήμη την πολιτικοδημοσιογραφική πιάτσα ότι… ο Μητσοτάκης θα κάνει τις πρώτες εκλογές στις 2 Ιουλίου και τις δεύτερες τον Σεπτέμβριο. Εγώ λέω να τις κάνει τον Δεκαπενταύγουστο για να λάβει και τη Χάρη Της. Φιδιές κυκλοφορούν μπόλικες τις τελευταίες ημέρες και φυσικά όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτά δεν γίνονται, άλλωστε μετά από δυο μήνες η κοινή γνώμη ή θα του «το ξαναδώσει» για μια ακόμη φορά ή όχι. Δεν θ' αλλάξει σε 15 ημέρες απόφαση ο ψηφοφόρος.

Οι… κακό που μας βρήκε...

 

η συνέχεια στο newmoney.gr

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael