Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Το μυστικό για μην μαυρίζουν οι μπανάνες

Οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα, που μας κρατούν χορτάτους για αρκετές ώρες. Σε όλους μας έχει τύχει, να αγοράσουμε μπανάνες και πριν προλάβουμε να τις καταναλώσουμε να έχουν ήδη μαυρίσει, σε λίγες μόνο μέρες. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να επέμβουμε στη διαδικασία φυσιολογικής ωρίμανσης, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που μπορούν να τις διατηρήσουν φρέσκες και πιο “ζωντανές” για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, επειδή πρόκειται για τροπικό φρούτο, δεν μπορούν να αντέξουν στις χαμηλές θερμοκρασίες. Για αυτόν τον λόγο, είναι γνωστό πως ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσής τους δεν είναι στο ψυγείο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου, ειδικά όταν ακόμα είναι πιο πρασινωπές και άγουρες.

Πρέπει να βάζετε μπανάνες στο ψυγείο;

«Οι μπανάνες μπορούν να αποθηκευτούν στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να ωριμάσουν και μετά μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ημέρες ακόμη ή μέχρι να μαυρίσει το δέρμα», λέει στο marthastewart.com, η Tamika Sims, PhD, διευθύντρια επικοινωνίας, εταιρείας τεχνολογίας τροφίμων.

Για καλύτερα αποτελέσματα, ξεφλουδίστε τη μπανάνα όταν είναι ώριμη και τοποθετήστε τη σε μια σακούλα κατάψυξης ή σε αεροστεγές δοχείο και θα διαρκέσει έως και ένα μήνα. Αν βάλετε άγουρη μπανάνα στο ψυγείο θα μειώσετε την ικανότητα του καρπού να ωριμάσει και μπορεί να μην είναι σε θέση να επαναλάβουν τη διαδικασία ωρίμανσης ακόμα και αν επιστρέψουν σε θερμοκρασία δωματίου. Και θέλετε να δώσετε στην μπανάνα σας την ευκαιρία να ωριμάσει, διαφορετικά, θα γίνει ένας πράσινος, αμυλούχος καρπός, που δεν θα είναι πολύ γευστικός, λέει η Sims.

Διατηρήστε φρέσκιες τις μπανάνες

Ο καλύτερος, πάντως, τρόπος για να διατηρήσετε τις μπανάνες σας φρέσκιες για όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι να τις αγοράσετε όταν είναι ακόμα λίγο πράσινες και να τις αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ωριμάσουν.Μην τις βάζετε σε σακούλα, ή σε κλειστό χώρο. Αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης.

Εάν επιμείνετε να τις βάζετε στο ψυγείο, το κάντε μόνο όταν έχουν αποκτήσει τις πρώτες καφέ κηλίδες, σημάδια ότι έχουν ωριμάσει, αλλά ακόμα και τότε, θα έχετε μόνο λίγες μέρες καιρό προτού γίνουν πολύ μαλακές και μαυρίσουν τελείως.

Το κόλπο με τη μεμβράνη

Υπάρχει όμως και μια άλλη μέθοδος, η οποία σας εξασφαλίζει ότι οι μπανάνες δεν θα μαυρίσουν γρήγορα. Μόλις τις αγοράσετε (όχι τελείως ώριμες) το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να τις ξεχωρίσετε μία-προς-μία από το τσαμπί. Στην συνέχεια πάρτε την απλή πλαστική μεμβράνη που πιθανότατα έχετε στην κουζίνα σας και τυλίξτε καλά το κοτσάνι της κάθε μπανάνας, όπως στο βίντεο που ακολουθεί.

Αλλά μην ξεχνάτε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν μαυρίσουν οι μπανάνες. Εξακολουθούν να είναι ασφαλείς για κατανάλωση. Απλά την επόμενη φορά, καλύτερα να μην τις βάλετε στο ψυγείο.

 

healthstories.gr


 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael