Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα-Καστοριά: Έρευνα για την εκπαίδευση ατόμων με αυτισμό με γουνοδέρματα

Μπορεί η χρήση γουνοδερμάτων να συντελέσει στην αισθητηριακή ολοκλήρωση ατόμων με αυτισμό; Μπορεί να προσφέρει αισθητηριακές εμπειρίες που θα συμβάλουν στην οργάνωση του κεντρικού νευρικού συστήματος των ατόμων με αυτισμό, ώστε να αντιδρούν και να χρησιμοποιούν το σώμα τους με οργανωμένο και προσαρμοστικό τρόπο απέναντι στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος; Μπορεί αυτή η χρήση των γουνοδερμάτων, να συμβάλει στη θετική εικόνα απέναντι στον κλάδο της εκτροφής και της γουνοποιίας, αναδεικνύοντας μια διαφορετική θεώρηση του προϊόντος της γούνας;

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, θα δώσει επιστημονική έρευνα που θα εκπονηθεί στην Καστοριά και στην Σιάτιστα, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης, ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας. Σημαντικό ρόλο στην έρευνα θα προσδώσει η συνεργασία της ομάδας έργου με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Καστοριάς και με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Κοζάνης.

Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 30.000 ευρώ, προβλέπεται να έχει διάρκεια 9 μηνών, ενώ το φυσικό αντικείμενο θα ολοκληρωθεί σε 3 φάσεις. Στην 1η φάση θα αποτυπωθεί αναλυτικά η επίδραση της χρήσης των γουνοδερμάτων στα άτομα με αυτισμό, στη 2η φάση θα γίνει η πιλοτική χρήση του εξοπλισμού αισθητηριακής ολοκλήρωσης και στην 3η φάση θα παραχθούν συμπεράσματα αναφορικά με την επίδραση των γουνοδερμάτων στη συμπεριφορά και την ικανότητα εκπαίδευσης ατόμων με αυτισμό.

 


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael