Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ομόφωνα αρνητική η απόφαση του Δήμου Βοΐου για το Αιολικό στο Μπούρινο

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε χθες 16/03/2023. η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βοΐου με πρώτο θέμα τη «Γνωμοδότηση επί των ΜΠΕ του έργου ΑΣΠΗΕ ισχύος 27,3 MW στη θέση Ντρισινίκος».

Το θέμα το εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Ζευκλή Χρήστος. Από πλευράς Δήμου μίλησαν επίσης, η δικηγόρος κ. Τσικαρδάνη Θεοδώρα και η περιβαντολόγος κ. Ξανθούλη Στεριανή.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι επικεφαλείς των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, ο κ. Κοσμίδης Δημήτριος, ο κ. Γκερεχτές Λάζαρος, ο κ. Λαμπρόπουλος Δημήτριος κι ο κ. Καραμπατζιάς Μιχάλης.

Τοποθετήθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Στεργίου Χρήστος, Πολύζος Χάρης, Ζήκος Κωνσταντίνος και Ταγκαλίδης Σάββας.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε επίσης ο κ. Μάρκος Τέρτης πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας.

Από τους παραβρισκόμενους μίλησαν οι κ.κ. Νάκος Ιωάννης πρώην Δήμαρχος Σιατίστης, Μπούρτσος Αθανάσιος, Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας και Δαϊναβάς Μιχαήλ πρώην Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του ΟΣΣ.

Ομόφωνα η απόφαση ήταν καταδικαστική.

Τονίστηκε η ιδιαιτερότητα του βουνού και η ανάγκη προστασίας του.

Συμφωνήθηκε η αντίδραση στην υλοποίηση του έργου να είναι καθολική, δυναμική και με τη συνέργεια των γειτονικών με το Μπούρινο κοινοτήτων.

Ο Δήμος θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα για τη ματαίωση του έργου προσφεύγοντας εάν οι μελέτες περιβαλλοντικών όρων εγκριθούν, στο ΣτΕ ακόμη και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Το έργο όμως, κι αυτό διαμηνύεται προς πάσα κατεύθυνση, θα προσκρούσει στην ισχυρή αντίσταση του κόσμου ο οποίος δεν θέλει επ’ ουδενί τρόπο να παραδοθεί ο Μπούρινος στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael