Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ο Σιατιστινός Ζήσης Δαρδαλης στη γειτονιά των Αγγέλων...

Θλιβερό το άγγελμα από την Μελβούρνη για τον Μεγάλο Ελληνα της διασποράς. 

Ο "Τζηκας ο Σιατιστινος",οπως απλά του άρεσε να τον αποκαλούν, από ορφανός γονέων από τα παιδικά του χρόνια, μεγαλουργησε με την εξυπνάδα και την εργατικότητα στον επιχειρηματικό τομέα στην μακρινή Αυστραλια ,ιδρύοντας την εταιρεία marathon foods που από τα dim Sims και spring rolls,αναδείχθηκε από τους κορυφαίους στα προϊόντα εστίασης βαθειας καταψυξεως.

Το κοινωνικό,αγαθοεργο  του έργο τεράστιο.Θέλοντας  να τιμήσει τους γονείς που δεν γνώρισε γιατί ορφανεψε μικρος,από τα πρώτα κέρδη ίδρυσε στο ελληνικό γηροκομείο  Μελβούρνης την πτέρυγα Ζήσης Δαρδαλης.Ανεδειξε την ποδοσφαιρική ομάδα,Ελλάς Μελβούρνης πρωταθλήτρια Αυστραλιας,όταν την ανέλαβε ως πρόεδρος, με προπονητή τον Φ. Πουσκας.Υπηρξε κατά γενική ομολογία ο καλύτερος πρεσβυς του ελληνισμού, δεχόμενος και ξεπροβοδωντας όλους τους επιφανείς Έλληνες που επισκεπτόταν  την Μελβουρνη.

Άριστος στις δημόσιες  σχέσεις, έφερε και φιλοξενησε στη Σιάτιστα στο αρχοντικό του,από τον δημαρχο Μελβούρνης, τον πρύτανη του Latrobe University, μέχρι τον κυβερνήτη  της Victoria  Kenneth, που τον αγαπούσαν για την λεβεντιά  και την αυθεντικοτητα που το διέκρινε.Κατορθωσε να χρηματοδοτησει και να ιδρύσει στο πανεπιστήμιο Latrobe,την έδρα νεοελληνικών σπουδων για να μαθαίνουν την ελληνικη γλωσσα και ιστορία οι φοιτητές. Με δικές του δαπάνες ίδρυσε τα αρχεία Δαρδαλη στο ιδιο πανεπιστημιο,συλλέγοντας και φυλασσοντας ο,τι έχει σχέση με τους Έλληνες μεταναστες. Ομως ο νους και η καρδιά του χτυπούσαν στην μεγάλη αγαπημένη του την Σιάτιστα...

Πέντε με έξι φορές το χρόνο βρισκόταν για να συνεορταση με αγαπημένους γιορτές και να τηρήσει τα εθιμα.Συνεδραμε, ξέροντας τι θα πει  φτώχεια πολλούς αναξιοπαθουντες,πάντα με χαμηλούς τόνους.Συνιδρυτης του west radio και west channel  της Δυτικής Μακεδονίας.

Για την προσφορά του στην πατρίδα Ελλάδα και στα γράμματα και πολιτισμό,η μεν μητέρα Ελλάδα με πρόεδρο τον αείμνηστο Κωστή Στεφανοπουλο τον βράβευσε με μετάλλιο 9σε ειδική τελετή, το δε πανεπιστήμιο  Latrobe,τον ανακήρυξε δόκτορα των γραμμάτων Dr Dardalis,όπως φανερώνουν οι φωτο της αναρτησης.Η ζωή και η δράση του μεγαλου Ζήση,για όσους είχαμε την τιμή και χαρα να τον ζησουμε, με πολύ συναίσθημα, με καρδιά μικρού παιδιού, πάντα με αγάπη που ανεβλυζε για τον ελληνισμό και προπαντός για την Σιατιστα που τόσο λάτρεψε.

Καλό παραδεισο φίλε Ζήση, σε αγαπήσαμε για την λεβεντιά σου,την αυθεντικοτητα  στην καθημερινότητα,την τολμη στο επιχειρειν που σε ανέδειξε στις κορυφαίες προσωπικότητες του ελληνισμού της διασποράς.

Δημήτριος Διδώλης 


Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael