Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Με ένα μήνυμα του «σήκωσε» 4.676 ευρώ από το λογαριασμό

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπής, η οποία εμπλέκεται σε περίπτωση ηλεκτρονική απάτης.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός έλαβε μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, φερόμενο δήθεν ως αποσταλέν από εταιρεία ταχυμεταφορών, το οποίο περιείχε σύνδεσμο (link), που τον ανακατηύθυνε σε απατηλή ιστοσελίδα που προσομοίαζε με αυτή της τράπεζάς του, όπου στη συνέχεια του ζητήθηκε να καταχωρήσει τους προσωπικούς του κωδικούς (e-banking).

Ακολούθως, με τη χρήση των υποκλεμμένων κωδικών, πραγματοποιήθηκαν 4 μεταφορές χρημάτων από τον τραπεζικό του λογαριασμό σε αυτόν της κατηγορούμενης, συνολικού ύψους 4.676 Ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Τι είναι το phishing προσωπικών στοιχείων;

Το phishingπραγματοποιείται συνήθως με την αποστολή μαζικών spame-mails, τα οποία υποτίθεται ότι αποστέλλονται από κάποια υπαρκτή και νόμιμη εταιρεία (τράπεζα, ηλεκτρονικό κατάστημα, υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών κτλ.), σε μία προσπάθεια να παραπλανήσει τον παραλήπτη και να του αποσπάσει απόρρητα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα. Στη συνέχεια, οι εγκέφαλοι της απάτης χρησιμοποιούν τα στοιχεία αυτά για την πραγματοποίηση αξιόποινων πράξεων. Συγκεκριμένα, ο αποστολέας απαιτεί ο παραλήπτης να ενημερώσει ή να επαληθεύσει άμεσα κάποια προσωπικά στοιχεία του για λόγους ασφάλειας, όπου στο τέλος οδηγείται μέσω συνδέσμων σε κάλπικες ιστοσελίδες, οι οποίες και μιμούνται στο μέγιστο τις επίσημες.

Συμβουλές

• Να είστε καχύποπτοι όταν σας ζητούν μέσω μεμονωμένων e-mail προσωπικές πληροφορίες

• Μη συμπληρώνετε φόρμες με τα προσωπικά σας στοιχεία όταν σας αποστέλλονται από άγνωστες διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων

• Πληκτρολογήστε στον browser τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και μη μπαίνετε σε αυτή μέσω υπερσυνδέσμων (links)

 

epiruspost.gr




Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael