Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η Φινλανδία παραμένει η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο - Που βρίσκεται η Ελλάδα

Η Φινλανδία συνεχίζει, για έκτη συνεχή χρονιά, να κρατά τα σκήπτρα της χώρας με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας, που δημοσίευσε ο ΟΗΕ τη Δευτέρα με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ευτυχίας.

Τη Φινλανδία ακολουθούν η Δανία και και Ισλανδία, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Κάτω Χώρες, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ελβετία, το Λουξεμβούργο και η Νέα Ζηλανδία.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 58η θέση και βαθμολογήθηκε φέτος με 5.931 βαθμούς, έναντι 7.804 της πρώτης Φινλανδίας.

Οι χώρες της Βαλτικής βελτιώθηκαν: Η Λιθουανία εκτόπισε τη Γαλλία από την 20ή θέση και η Εσθονία ανέβηκε από την 66η θέση το 2017 στην 31η. Οι κάτοικοι του Αφγανιστάν είναι οι πιο δυστυχισμένοι από το 2020, βρίσκονται και φέτος στην τελευταία θέση.

Για την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας, η οποία συντάσσεται για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών από το 2012, οι κάτοικοι 137 χωρών ερωτήθηκαν για την ποιότητα ζωής τους. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν διάφοροι δείκτες, όπως το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, η κοινωνική στήριξη, η υγεία, η ελευθερία και η απουσία διαφθοράς.

Η Ουκρανία ανέβηκε από την 98η στην 92η θέση παρά τον πόλεμο της με τη Ρωσία, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στο μεγάλο αίσθημα συνοχής μεταξύ των ανθρώπων. Μετά τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, η συνολική ευημερία στην Ουκρανία έχει μειωθεί ελαφρώς, σύμφωνα με την έκθεση.

Αυτό που καταγράφηκε, ωστόσο, ήταν μια «εξαιρετική αύξηση της αίσθησης του ανήκειν», σύμφωνα με τον καθηγητή Jan-Emmanuel De Neve, έναν από τους συντάκτες της έκθεσης. Λόγω των μεγάλων δεινών και των τεράστιων πολεμικών ζημιών, για παράδειγμα, είχε αυξηθεί η προθυμία να βοηθήσει κανείς τους ξένους και η προθυμία να κάνει δωρεές.

Στη Ρωσία, η οποία βρίσκεται στη 70η θέση των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων στο κόσμο, η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έχει αυξηθεί από την έναρξη του πολέμου και καλή θέληση των ανθρώπων δεν έχει μειωθεί.

Στην Ουκρανία, η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έχει επίσης αυξηθεί από την έναρξη του πολέμου. Είναι μεγαλύτερη από ό,τι μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα από τη Ρωσία το 2014, σύμφωνα με την έκθεση.

Πηγή: ΕΡΤ/AFP/worldhappiness.report Φωτογραφία: Photo by Tapio Haaja on Unsplash

typos-i.gr


Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael