Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων σε Βοΐο και Καστοριά


Εξιχνιάσθηκαν ακόμη δύο περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν από 38χρονο ημεδαπό σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς

Ανωτέρω ημεδαπός συνελήφθη προ οκταημέρου σε περιοχή της Ημαθίας για το ίδιο αδίκημα


Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βοΐου Κοζάνης, κλοπή που τελέστηκε την 28-03-2023, σε βάρος 78χρονης ημεδαπής, σε περιοχή της Κοζάνης, για την οποία συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός, χθες (29-03-2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού Καστοριάς.

Συνεχιζόμενης της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο 38χρονος τέλεσε κλοπή και την 10-03-2023, σε βάρος 87χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, ενώ είχε συλληφθεί για το ίδιο αδίκημα την 22-03-2023, σε περιοχή της Ημαθίας, πράξη που τέλεσε την 21-03-2023, σε περιοχή της Καστοριάς (σχετικό το από 23-03-2023 Κλικ εδώ -->Δελτίο Τύπου: Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή που τελέστηκε σε βάρος ηλικιωμένης, σε περιοχή της Καστοριάς).

Συγκεκριμένα, έπειτα από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των προαναφερόμενων αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος προσποιούμενος υπάλληλο εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και με το πρόσχημα της επιδιόρθωσης τεχνικού προβλήματος την 10-03-2023 εισήλθε σε αύλειο χώρο, ιδιοκτησίας 87χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των -3.540- ευρώ, ενώ την 28-03-2023 εισήλθε εντός της οικίας 78χρονης ημεδαπής, σε περιοχή της Κοζάνης και κατάφερε με την ίδια μεθοδολογία

να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των -1.600- ευρώ, κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου -1.800- ευρώ, -1- κινητό τηλέφωνο και -1- ασύρματο τηλέφωνο.

Προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν τα Αστυνομικά Τμήματα Βοΐου Κοζάνης και Άργους Ορεστικού Καστοριάς, ενώ οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:

· Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.

· Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.

· Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

· Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

· Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

· Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

· Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

· Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά με το περιεχόμενο του παρόντος και να τους συμβουλεύετε σχετικά, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους. 



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael