Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΕΠΑΛ Κισάμου: Περιμένουν 4 χρόνια να κτιστεί το σχολείο (βίντεο)

Άστεγα τα εργαστήρια των μαθητών

Αγανακτισμένοι είναι μαθητές, εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς και οι κηδεμόνες στο ΕΠΑΛ Κισσάμου, καθώς εδώ και τέσσερα χρόνια περιμένουν την ολοκλήρωση του κτιρίου που θα στεγάσει τα εργαστήρια του σχολείου.

Σημειώνεται πως το κτίριο, στο οποίο θα γίνονται τα εργαστήρια των 160 μαθητών, ξεκίνησε το 2021 και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ενώ και τα μαθήματα γίνονται σε αίθουσες ακατάλληλες.

Mαθητές και γονείς πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα κινητοποίηση για τις τραγικές και επικίνδυνες συνθήκες εκπαίδευσης και λειτουργίας του ΕΠΑΛ Κισσάμου προχωρώντας σε κατάληψη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο του σχολείου.

Το σχολείο έμεινε «άστεγο» όταν το παλιό κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο μετά τον σεισμό του 2019 και από το 2020 μεταφέρθηκε σε καμπ με λυόμενα, με το διώροφο μεταλλικό κτίριο που θα φιλοξενούσε «προσωρινά» τα εργαστήρια να μην έχει ολοκληρωθεί και τα παιδιά να κάνουν μάθημα μέσα στο εργοτάξιο, χωρίς αυλή, χωρίς γήπεδα, αλλά και χωρίς εργαστήρια, με αποτέλεσμα να παίρνουν πτυχία μηχανολόγοι και γεωπόνοι μόνο με... Ιστορία και Μαθηματικά.

Πηγη: ertnews.gr

ekriti.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael