Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Άρτα: Ο Σιατίστης κ. Αθανάσιος στην εορτή της Αγίας Θεοδώρας, Βασίλισσα Άρτας (φωτο)

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 το πρωί, στην Άρτα, η Πολιούχος και Προστάτιδά της Αγία Θεοδώρα.

Στην Θεία Λειτουργία συνελειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Άρτης κ. Καλλίνικος.

Το Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κόντος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαία προσωπικότητα της Αγίας Θεοδώρας, που αποτελεί οδοδείκτη πνευματικής προόδου για τους ανθρώπους των παρακμιακών καιρών μας.

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος χειροθέτησε Πνευματικό - Εξομολόγο τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο π. Θεόδωρο Γότση, υπεύθυνο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης "Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος".

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας, καθώς και των χαριτοβρύτων Λειψάνων της, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προς ευλογία και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.
Ευλαβείς Χριστιανοί συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, αλλά και στην λιτάνευση, προκειμένου να λάβουν την χάρη της Αγίας Θεοδώρας.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε εγκαρδίως τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιο και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο, τους επισήμους, αλλά και τους πιστούς, που συμμετείχαν στην εορτή. Και ευχήθηκε η Αγία Θεοδώρα να παρηγορήσει τις καρδιές των οικογενειών που είχαν απώλειες στο πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των θυμάτων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Γεώργιος Στύλιος, ενώ παρέστησαν, εκπρόσωποι Κομμάτων του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων Φορέων.

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Θεοδώρα πολιούχο Άρτης
 

Με σεμνή μεγαλοπρέπεια ετελέσθη, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την μνήμη της Αγίας Θεοδώρας, Βασιλίσσης και Πολιούχου της Άρτας, στον εν Άρτη βυζαντινό Ιερό Ναό της Αγίας, όπου βρίσκεται ο τάφος της και τα Ιερά Λείψανά της.

Στην Ιερά Ακομουθία, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.


Πηγη: Ιερά Μητρόπολις Άρτης


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael