Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Από σπίτι σε σπίτι για ευλογία η Αγία Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας (φωτο)

Με την ευλογία του Αγίου Τριαδικού Θεού μας και την χάρη της Θεοτόκου ξεκίνησε η περιφορά της Αγίας Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας από την Ιερά Μονή Μικροκάστρου στην ενορία Αγίου Νικολάου.

Οι Ιερείς της Ενορίας, με τη βοήθεια του Ιεροψάλτου και του Νεωκόρου, μεταφέρουν την Εικόνα από σπίτι σε σπίτι, όπου διαβάζεται αγιασμός, μνημονεύονται τα ονόματα των οικείων, ραντίζονται οι χώροι του σπιτιού και φωτίζονται οι πιστοί ενορίτες.

Η Ιερά εικόνα μεταφέρετε καθημερινά  από σπίτι σε σπίτι για να ευλογήσει τους πιστούς και μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου θα έχουν ευλογηθεί όλα τα σπίτια των Ενοριτών.
Το θρησκευτικό αυτό έθιμο, της επισκέψεως της Αγίας Εικόνας στα σπίτια των πιστών, είναι παμπάλαιο και κανείς δεν θυμάται από πότε έχει ξεκινήσει. Οι χριστιανοί περιμένουν με αγωνία πότε θα τους επισκεφθεί, και την υποδέχονται με λαχτάρα και πόθο, για να τους αγιάσει, να ευλογηθεί το σπίτι τους, να την ευχαριστήσουν και να της εναποθέσουν τα προβλήματά τους.

Πρόκειται για ένα πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Ελεούσας, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου.

Η θαυματουργός αυτή Εικόνα, η οποία έρχεται προς ευλογία και στήριξη όλων των πιστών της Ενορίας του Αγίου Νικολάου και όχι μόνο, εκτίθεται για προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όλες της Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και κατά τις ημέρες όταν τελούνται Ιερές ακολουθίες.

Το πρωτότυπο της θαυματουργού εικόνας της Θεοτόκου, προστάτιδας της Ιεράς Μονής, που αγιογραφείται ως Βρεφοκρατούσα, χρονολογείται από το 1603 και βρίσκεται στο τέμπλο του Καθολικού.

Siatista-Info


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael